CINEFIL

/

Στην κορυφή του Αμερικάνικου box office η νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Το φιλμ "Οι Αντίπαλοι" με πρωταγωνίστρια την Ζεντάγια έκανε εισπράξεις στις ΗΠΑ άνω των 15 εκατ. δολαρίων - Η ταινία έχει ξεκινήσει να παίζεται και στη χώρα μας, και στην Πάτρα

Στην κορυφή του Αμερικάνικου box office βρέθηκε το 3ήμερο, 26-28/4/2024, η νέα ταινία του Ιταλού, Αλγερινής καταγωγής σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο, "Οι Αντίπαλοι – Challengers".

Το φιλμ ντεμπουτάρησε σε 3.477 αίθουσες και έπιασε κορυφή με πάνω από 15 εκατ. δολάρια εισπράξεις συν ακόμη 10 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

"Τίποτα το περιττό δεν έχει στα 131 λεπτά της τούτη η σαρωτική ταινία, που ταυτίζει περιπετειωδώς ένα διμερές άθλημα με την ανθρώπινη φύση. Η καλύτερη ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο". Aυτό αναφέρει στην κριτική του το flix.gr ενώ το Αθηνόραμα που δίνει 3 αστέρια κάνει λόγο για «σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. «Χορογραφημένο» με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια».

Στο εξωτερικό η ταινία συγκεντρώνει 83% στο απαιτητικό metacritic & 75% στο rotten tomatoes.

Ο Λούκα Γκουαντανίνο είναι ο δημιουργός του υπέροχου «Να Με Φωνάζεις με τ’ Όνομα σου» με τον Τιμοτέ Σαλαμέ που τιμήθηκε το 2018 με το Βραβείο Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Η ταινία «Οι Αντίπαλοι» προβάλλεται από την περασμένη Πέμπτη 25-4 και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Δύο νεαροί τενίστες, αδελφικοί φίλοι μεταξύ τους, ερωτεύονται με πάθος μια συναθλήτριά τους. Έπειτα από 13 χρόνια, η ζωή θα τους φέρει όλους αντιμέτωπους στο ίδιο γήπεδο.

Στο νέο αυτό φιλμ του μετρ του αισθησιασμού, Λούκα Γκουαντανίνο παίζουν η Ζεντάγια και οι Τζος Ο'Κόνορ, Μάικ Φάιστ.

Διάρκεια: 131 λεπτά.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Cinefil