Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο "Οι Αντίπαλοι" από 25-4 στις Ελληνικές αίθουσες

Η νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο &quo...
Μαρτάτος Tάκης

Την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα - Πρωταγωνιστούν η Ζεντάγια και οι Μάικ Φάιστ και Τζος Ο' Κόνορ

H καινούρια ταινία του 52χρονου σκηνοθέτη από το Παλέρμο της Σικελίας, Luca Guadagnino με τίτλο «Οι Αντίπαλοι – Challengers» είναι γεγονός και ξεκινά να προβάλλεται από την Πέμπτη 25-4-2024 στην χώρα μας σε διανομή της Tanweer, ταυτόχρονα με την έξοδο της στις ΗΠΑ.

Οι σινεφίλ περιμένουν μία ακόμη ιδιαίτερη και με αισθησιασμό ταινία από τον μετρ του είδους, τον Λούκα Γκουαντανίνο του υπέροχου «Να Με Φωνάζεις με τ’ Όνομα σου» που τιμήθηκε με Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου το 2018.

Στην νέα του ταινία «Οι Αντίπαλοι», το τρέιλερ της οποίας παίζεται εδώ και λίγες μέρες στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, η Τάσι (στο ρόλο η σταρ Ζεντάγια) είναι μια δυναμική, πρώην κορυφαία τενίστρια και νυν προπονήτρια που δεν απολογείται για τις μεθόδους της εντός και εκτός γηπέδου. Είναι παντρεμένη με έναν πρωταθλητή, ο οποίος δέχεται απανωτές ήττες (τον υποδύεται ο 32χρονος Αμερικανός ηθοποιός Μάικ Φάιστ). Η στρατηγική της για την ανάκαμψη του συζύγου της παίρνει αναπάντεχη στροφή όταν εκείνος έρχεται αντιμέτωπος με τον ξοφλημένο Πάτρικ (ο 33χρονος Τζος Ο ́Κόνορ του τρυφερού φιλμ «God's Own Country»)— τον πρώην καλύτερο του φίλο και παλιό σύντροφο της Τάσι.

Το «Challengers» λοιπόν είναι η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο που δίνει πλεονέκτημα σερβίς στο (ερωτικό) τρίγωνο των Ζεντάγια, Μάικ Φάιστ και Τζος Ο' Κόνορ. Την Ζεντάγια την είδαμε και πρόσφατα στο «Dune: Μέρος Δεύτερο» του Ντενί Βιλνέβ.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ και BAFTA, Λούκα Γκουαντανίνο (Να με φωνάζεις με τ ́όνομα σου, I Am Love) σκηνοθετεί το νέο αυτό φιλμ σε σενάριο του Τζάστιν Κουρίτσκες.

Την παραγωγή υπογράφουν οι Έιμι Πασκάλ, Λούκα Γκουαντανίνο, Ζεντάγια, Ρέιτσελ Ο ́Κόνορ με τον Μπέρναρντ Μπέλιου στον ρόλο του εκτελεστικού παραγωγού.

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Ζεντάγια στα 27 της χρόνια (γνωστή και αγαπημένη του κοινού και από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Euphoria») πρωταγωνιστεί δίπλα στον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα, βραβείο SAG και υποψήφιο για BAFTA, Τζος Ο ́Κόνορ (Το στέμμα) και τον υποψήφιο για BAFTA Μάικ Φάιστ (του νέου West Side Story).

Η δημιουργική ομάδα του Γκουαντανίνο περιλαμβάνει τον διευθυντή φωτογραφίας Σαγιόμπου Μόκντιπρομ, τη σκηνογράφο Μερίσα Λομπάρντο, τον μοντέρ Μάρκο Κόστα, καθώς και τον σχεδιαστή κοστουμιών Τζόναθαν Άντερσον. Τη μουσική της ταινίας υπογράφουν οι βραβευμένοι με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA, Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος (Soul, Το κοινωνικό δίκτυο, Bones and All). Η ταινία του στούντιο της WarnerBros. Pictures, όπως προείπαμε, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Απριλίου 2024.

Ο Luca Guadagnino εκτός από το «I Am Love» (2009), κέρδισε τις εντυπώσεις και με το «A Bigger Splash» (2015), για να αποθεωθεί με το «Call Me by Your Name» (2017) που τη σεναριακή διασκευή του αισθησιακού μυθιστορήματος του Αντρέ Ασιμάν υπέγραψε ο σπουδαίος Τζέιμς Άιβορι.

Στην ταινία που γυρίστηκε στην γενέτειρα του Γκουαντανίνο, την Ιταλία είχαν παίξει οι Τιμοτέ Σαλαμέ και Άρμι Χάμερ. Ακολούθησε το ριμέικ του Suspiria (2018) που παίχθηκε και στην Πάτρα στο Πάνθεον, χωρίς ωστόσο να πάρει τις καλύτερες των κριτικών ενώ πρόπερσι ο Γκουαντανίνο συνεργάστηκε & πάλι με τον Σαλαμέ στο ιδιαίτερο φιλμ με στοιχεία τρόμου και ρομαντισμού συνάμα, «Bones and All» (2022).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture