ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με μεγάλη επιτυχία το 2ο Πασχαλινό Παζάρι των μαθητών από 22 σχολεία της Αιγιάλειας

Κοινοποίηση
Tweet

Για καλό σκοπό

Σε μια όμορφη πολύχρωμη γιορτή μετατράπηκε το 2ο Πασχαλινό Παζάρι για καλό σκοπό, που διοργανώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και στην οδό Ευθυμίου Γάτου στο κέντρο του Αιγίου, όπου μαθήτριες και μαθητές από 22 σχολεία της Αιγιάλειας εξέθεσαν κατασκευές και δημιουργίες τους ενόψει του Πάσχα, με τα έσοδα να διατίθενται στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τη γιορτή επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του για τα μαθήματα που έδωσαν τα παιδιά με αυτή τους την κίνηση. Συνεχάρη δε γονείς και εκπαιδευτικούς που περνούν στα παιδιά τους τις υψηλές αξίες της αγάπης για τον Χριστό και τον συνάνθρωπο. 

Τα συγχαρητήριά του στα παιδιά εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Ελευθεριώτης, τονίζοντας ότι η μαθητική κοινότητα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και την εκκλησία έχουν δημιουργήσει ένα μέτωπο προόδου και εξέλιξης. «Σήμερα ζήσαμε ένα πανηγύρι αλληλεγγύης, τέτοιες δράσεις καλλιεργούν αξίες και αρχές στη νεολαία μέσα από τις συνεργασίες με τους θεσμούς» σημείωσε ο κ. Ελευθεριώτης, ενώ με τη σειρά τους ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κ. Λεωνίδας Θεοφανόπουλος και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Επαμεινώνδας Δούλος, εξέφρασαν τις ευχές τους για Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του παζαριού φιλοξενήθηκαν στην Πλατεία Αγίας Λαύρας μουσικά δρώμενα από μαθητικά μουσικά σύνολα και χορωδίες.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος δηλώνει σχετικά: «Τα παιδιά δεν σταματούν ποτέ να μας συγκινούν και να μας διδάσκουν ανιδιοτελή αγάπη, καλή προαίρεση και διάθεση να βοηθήσουν όποιον βρίσκεται σε ανάγκη. Ας μην ξεχνάμε ποτέ τα μαθήματα που μας μεταδίδουν κι ας τα μιμηθούμε, όχι μόνο τις ημέρες του Πάσχα αλλά όλη τη χρονιά, αγαπώντας και στηρίζοντας τον συνάνθρωπό μας με κάθε τρόπο!»

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις