ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έξτρα μέτρα για τα περιαστικά δάση και απειλή προστίμων από το Δήμο για τους παραβάτες

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Αυτές είναι οι δασικές περιοχές που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής

Την 1η Μαΐου ξεκινάει η θερινή αντιπυρική περίοδος και με αφορμή το περιστατικό με τους καπνούς σε οικόπεδο στις παρυφές του Δασυλλίου, ο Δήμος Πατρέων, παίρνει έξτρα μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί  ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασικές περιοχές αλλά και οικοπεδικούς και λοιπούς ακάλυπτους χώρους.

Το Δασύλλιο δεν είναι η μοναδική δασική περιοχή που ο Δήμος καλείται να προστατεύσει. Τα μέτρα που λαμβάνει αφορούν και το Γηροκομειό, το Κεφαλόβρυσο, το Έλος της Αγυιάς, το Άνω Καστρίτσι αλλά και τα Άνω Συχαινά.

«Θα υπάρχουν έξτρα μέτρα για αρκετές περιοχές, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου, με εθελοντικές ομάδες σε συνεργασία με την υπηρεσία μας. Επίσης, είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Πυροσβεστική. Τα μέτρα φύλαξης, που θα είναι σε 24ωρη βάση, θα αυξάνονται, ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας. Όταν είναι υψηλός θα προχωρούμε και σε απαγόρευση κυκλοφορίας, για να μπορούμε να περιφρουρούμε τις περιοχές, που χρειάζεται, για να μην καούμε. Έχουμε, επίσης, προχωρήσει τις εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης από τα ξερά χόρτα, κλαδιά και απορρίμματα, καθώς και στην απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών και όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» αναφέρει στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Μιχαήλ Αναστασίου.

Ένα άλλο κομμάτι, που συνδέεται άμεσα με την αντιπυρική περίοδο, είναι τα ακαθάριστα οικόπεδα ιδιωτών. Ήδη ο Δήμος, τις προηγούμενες ημέρες έχει προχωρήσει στην σχετική ανακοίνωση και ζητά να καθαριστούν αυτά τα οικόπεδα. Τι θα συμβεί σε αντίθετη περίπτωση; Ο κ. Αναστασίου απαντά ότι θα τηρηθεί η νομοθεσία και θα υπάρξουν πρόστιμα σε όσους δεν την τηρούν. «Δεν είμαστε υπέρ το προστίμων αλλά θα γίνει για την καλύτερη πρόληψη», λέει. Επίσης, τα κομμένα ξερά κλαδιά, σύμφωνα με τη νομοθεσία, πρέπει να τα πετούν οι ίδιοι οι ιδιώτες στην Ξερόλακα και όχι να τα αφήνουν έξω από τους κάδους, όπως και τα ογκώδη αντικείμενα, σε διαφορετική περίπτωση «θα πέσουν πρόστιμα, οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, τηρώντας κάποιους κανόνες» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις