MORE SPORTS

/

Πρωταθλητής Ελλάδος ξανά ο Λουλάκης της Patras Stratego Team- ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Στο επιτυχημένο Πρωτάθλημα στο Λεβίδι Αρκαδίας!

Ένα υπέροχο πρωτάθλημα διοργάνωσε η νεοσύστατη ομάδα Tripoli Stratego Club στο Λεβίδι το Σαββατοκύριακο 20&21 Απριλίου 2024.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Φιλοτεχνικου Συλλόγου Λεβιδίου με την αμέριστη φιλοξενία του.

Συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι αθλητές Stratego, συνθέτοντας ένα άκρως ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο Πρωτάθλημα.
Χαρακτηριστικό είναι πως στον τελευταίο γύρο το σύστημα κληρώσεων έβγαλε συμπτωματικά τέσσερεις αναμετρήσεις αθλητών της ομάδας της Αθήνας εναντίων της Πάτρας στα τέσσερα πρώτα τραπέζια. Κρινόταν δηλαδή το πρωτάθλημα στο ατομικό, στο τραπέζι νο1 ανάμεσα στον Δημήτρη Καραμανή και τον Θεοχάρη Λουλάκη, και το πρωτάθλημα στο ομαδικό μαζί με το νο1, στο νο2 (Πετρουλάκης-Σαββανής), στο νο3 (Τάλιος-Παπαλεξόπουλος) καθώς και στο νο4 σε περίπτωση ισοβαθμίας των ανωτέρω (Φυτιλακος-Μάνδαλος).

Τελικά ο Θεοχάρης Λουλάκης της Patras Stratego Team κέρδιζε, κατακτώντας παράλληλα το τρόπαιο του Πρωταθλητή ξανά, μετά το 2020, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Δημήτρη Καραμανή της Athens Stratego Team. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Αντώνης Τάλιος της αθηναϊκής ομάδας στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνες κατακτώντας και το αντίστοιχο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου. Η νίκη του Ανδρέα Σαββανή επί του πολύπειρου Γιώργου Πετρουλάκη δεν του πρόσφερε μετάλλιο στο ατομικό, αλλά έδωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν η πατρινή ομάδα για να κρατήσει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πρωτάθλημα. Την κορυφαία τριάδα πέραν του Λουλάκη και του Σαββανή, αποτέλεσε ο Γιώργος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του.

Στην κατηγορία των Junior, με συμμετοχή πολλών παιδιών από το Λεβίδι, την Τρίπολη και την Πάτρα πραγματοποιήθηκε ένα πάρα πολύ καλό Πρωτάθλημα που ανέδειξε μεγάλο νικητή με πέντε νίκες σε πέντε αγώνες, τον Ιωάννη Μαραβέλια από την ομάδα της Τρίπολης. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Μπαρδάκης και το χάλκινο ο Ανδρέας Αγγελόπουλος αμφότεροι της Patras Stratego Team.

Σε γενικές γραμμές στο αγωνιστικό σκέλος η Patras Stratego Team βρέθηκε να διαθέτει αρκετούς αθλητές της σε υψηλό επίπεδο. Από την άλλη η ομάδα της Αθήνας επανήλθε δυναμικά, με εξαιρετική άνοδο στις επιδόσεις τους από τους Καραμανή και Φυτιλακο. Οι αθλητές της Serres Stratego Team εμφανίστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί σε κάθε μία αναμέτρηση, αλλά πιθανόν η κούραση του ταξιδίου δεν τους άφησε στα σημεία να πάρουν τις νίκες που χρειάζονταν για να διακριθούν. Η νεοσύστατη ομάδα της Τρίπολης εκτός από την διοργάνωση παρουσίασε μια πολύ ωραία εικόνα και άφησε αρκετές υποσχέσεις για πολύ καλύτερη συνέχεια στο μέλλον.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στηρίχθηκε σημαντικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός και το Ζήτω! που προσέφεραν εκτός των άλλων νέα ρολόγια αγώνων στις ομάδες και κάλυψη εξόδων του Πανελλήνιου Πρωταθλητή για την συμμετοχή του στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego στη Νυρεμβέργη. Η τοπική ομάδα του Αστέρα Τρίπολης δώρισε τρεις εμφανίσεις της και μία ποδοσφαιρική μπάλα που κληρώθηκαν στους μικρούς συμμετέχοντες.

*Διαιτήτευσαν με απόλυτη επιτυχία οι Γιώργος Βοεράκος και Αθηνά Τετράδη.
*Ανακοινώθηκε το επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2025, για την Αθήνα με ευθύνη της Athens Stratego Team.
*Ευχάριστες συμμετοχές στην κατηγορία των Senior οι μαθητές δημοτικού Θοδωρής Κουσουλας της Τρίπολης, του Ανδρέα Αγγελοπούλου και Γιώργου Μπαρδάκη της Πάτρας, αλλά και του υπερδραστήριου 70χρονου Αντρέα Α. Βρη.
*Το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου αθλητή Junior κατέκτησε ο Λαρδίκος Γιώργος της Αρκαδικής ομάδας.
*Ο γερόλυκος Νίκος Λαζαρίδης ήταν ξανά παρών για την ομάδα της Πέλλας σε ένα ακόμη Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
*Μετά από πολλές διεργασίες και συζητήσεις φαίνεται πως η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από σπουδαία ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
*Επόμενη χρονικά σπουδαία διοργάνωση το Διεθνές Φεστιβάλ Αθλημάτων Νόησης που διοργανώνει η Patras Stratego Team, για τα 10 χρόνια λειτουργίας της ομάδας, στις 28-30 Ιουνίου στην Πάτρα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports