SPOTLIGHT

/

Στις 27/4 η Νικόλ Κίντμαν θα λάβει το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Θα της απονείμει η Μέριλ Στριπ - Η τελετή απονομής είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου του 2023, αλλά είχε αναβληθεί λόγω της απεργίας των σεναριογράφων

Σταρ του Χόλιγουντ όπως η βραβευμένη με 3 Όσκαρ, Μέριλ Στριπ, ο Μόργκαν Φρίμαν, η Ναόμι Γουότς και η Ρις Γουίδερσπουν θα τιμήσουν την Αυστραλή σούπερ σταρ Νικόλ Κίντμαν καθώς της απονέμεται το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI).

Η βραβευμένη με Όσκαρ για την ταινία «Ώρες» του Στίβεν Ντάλτρι, Νικόλ Κίντμαν όπου είχε υποδυθεί την Βιρτζίνια Γουλφ, είναι η πρώτη ηθοποιός από την Αυστραλία που θα λάβει την υψηλότερη διάκριση για την καριέρα της στον κινηματογράφο από το AFI – Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Το βραβείο έχει απονεμηθεί στο παρελθόν σε ηθοποιούς όπως οι Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Η τελετή απονομής αξίζει να σημειωθεί πως είχε προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου του 2023, αλλά αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των σεναριογράφων, η οποία έληξε μετά από 146 μέρες διαμαρτυρίας. Η όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός στα 56 της χρόνια σήμερα, που είναι παντρεμένη με τον Κιθ Ούρμπαν, θα παραλάβει τελικά το βραβείο σε γκαλά στο Λος Άντζελες την ερχόμενη Κυριακή 27 Απριλίου 2024 από τη Μέριλ Στριπ.

Ο Μπομπ Γκαζάλε, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του AFI, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Νικόλ Κίντμαν ενσαρκώνει τη γοητεία και τον ρομαντισμό του παρελθόντος του Χόλιγουντ – ένα αληθινό είδωλο της οθόνης – αλλά είναι επίσης ριψοκίνδυνη – και έτσι κάθε ερμηνεία είναι κάτι νέο και κάτι βαθύ».

«Και όπως όλες οι πραγματικά μεγάλες καλλιτέχνιδες –η Νικόλ όχι μόνο ανταποδίδει– προωθεί τον πολιτισμό με τη δέσμευσή της να ενισχύει τις φωνές των γυναικών σκηνοθετών και παραγωγών» υπογράμμισε.

Η Νικόλ Κίντμαν έχει συνεργαστεί και με τον Έλληνα, διεθνή σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο στην ταινία "Ο Θάνατος του ιερού ελαφιού" που είχε παιχθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight