ΥΓΕΙΑ

/

Επτά φυτά εσωτερικού χώρου που αγαπάνε τα ηλιόλουστα παράθυρα

Κοινοποίηση
Tweet

Κάποια χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή και περισσότερη φροντίδα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, δεν είναι ίδια μεταξύ τους. Κάποια χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή και περισσότερη φροντίδα από άλλα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που λειτουργούν το ίδια «κακά» για όλα τα φυτά. Ανάμεσά τους είναι και το μέρος που θα τα τοποθετήσεις μέσα στο σπίτι.


Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται ηλιόλουστα μέρη για να ευδοκιμήσουν. Ωστόσο, το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να επηρεάσει τη φυσιολογική ανάπτυξή τους και τελικά να τα καταστρέψει εντελώς. Κι αυτό γιατί υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, οι ακτίνες του ήλιου να δημιουργήσουν εγκαύματα στο φύλλωμα με αποτέλεσμα να μαραθούν. Οι καφέ κηλίδες στα φύλλα, τα αφυδατωμένα φύλλα καθώς και αυτά που «κουλουριάζονται», είναι όλα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον ήρθε η ώρα να τους αλλάξεις τοποθεσία μέσα στο σπίτι.

 
Είναι, όμως, επίσης γνωστό ότι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στους κανόνες. Τα παρακάτω φυτά αγαπάνε ιδιαίτερα τα ηλιόλουστα παράθυρα και μπορείς να τα τοποθετήσεις στο δικό σου χωρίς κανέναν απολύτως φόβο!

Τα φυτά που αγαπούν τα ηλιόλουστα παράθυρα

Κρασούλα
Η κρασούλα χρειάζεται τουλάχιστον 4 ώρες ήλιο την ημέρα για να ευδοκιμήσει. Επομένως, θα εκτιμήσει το ηλιόλουστο παράθυρό σου. Ως γνήσιο παχύφυτο, η κρασούλα απαιτεί ελάχιστο νερό, καθώς έχει τη δυνατότητα να το αποθηκεύει στα ογκώδη φύλλα της. Αρκεί να την ποτίζεις όταν το πρώτο επίπεδο χώματος (5 εκατοστά) στεγνώσει εντελώς.


Κάκτος Candelabra
Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφουν οι κάκτοι στον ήλιο. Και οι εν λόγω αφρικανικοί κάκτοι είναι πιο χαρούμενοι (και μεγαλώνουν ακόμα πιο γρήγορα) όταν τοποθετούνται σε ηλιόλουστες τοποθεσίες. Και το καλύτερο; Δεν απαιτούν ιδιαίτερα την προσοχή σου το καλοκαίρι (λίγο νερό ανά διαστήματα τους αρκεί), πόσο μάλλον τον χειμώνα που μπορούν να μείνουν για μήνες χωρίς σταγόνα νερού.


Στερλίζια/Το πουλί του παραδείσου
Εγγενής στη Νότια Αφρική, η κομψή και γοητευτική στερλίζια ευδοκιμεί και ανθίζει σε ηλιόλουστες τοποθεσίες, όπως είναι το παράθυρό σου τώρα το καλοκαίρι. Τα βαθυπράσινα, γυαλιστερά φύλλα της, αγαπούν την ηλιακή ακτινοβολία.


Αλόη
Η αλόη arborescens που ευδοκιμεί σε όλη τη Νότια Αφρική, φυτρώνει κυριολεκτικά παντού. Μπορείς να την εντοπίσεις από τις αμμουδένιες παραλίες μέχρι και τις βουνοκορφές. Ωστόσο, οι ηλιόλουστες τοποθεσίες είναι οι αγαπημένες της. Αυτήν τη σεζόν, μάλιστα, ανθίζει με πορτοκαλί και κόκκινα λουλούδια που μοιάζουν με πυροτεχνήματα, προσθέτοντας την πιο ζωντανή πινελιά χρώματος στο δωμάτιο που θα την τοποθετήσεις.


Δράκαινα bicolor
Η δράκαινα bicolor λατρεύει το άμεσο ηλιακό φως. Μπορεί, επίσης, να φτάσει το ένα μέτρο σε ύψος, ενώ είναι εύκολη στη φροντίδα της καθώς δεν χρειάζεται πολύ νερό.


 
Μπανανιά Dwarf Cavendish
Τα καταπράσινα και πελώρια φύλλα της μπανανιάς θα φέρουν τα exotic vibes μέσα στο σπίτι σου, δίπλα στο παραθυρό σου. Η ιδανική τοποθεσία για το συγκεκριμένο είδος μπανανιάς που αγαπάει εξίσου πολύ την ενυδάτωση. Φρόντισε να το ποτίζεις όταν το πρώτο επίπεδο χώματος στεγνώνει.


Βιγόνια Polka Dot
Η πουά βιγόνια αγαπάει και αυτή την ηλιοθεραπεία που προσφέρει το παράθυρό σου. Ωστόσο, εάν παρατηρήσεις ότι τα φύλλα της ξεκινούν να αποχρωματίζονται, τότε το φως του ήλιου ίσως είναι πολύ έντονο για τις ανάγκες της. Μπορείς απλά να τη μετακινήσεις σε ελάχιστα πιο μακρινή απόσταση από το παράθυρο ή να την τοποθετήσεις σε αυτό που βλέπει δυτικά.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Well Being