N. Φαρμάκης: «Δεν βλέπουμε τον τουρισμό ως μια ξαπλώστρα στην αμμουδιά, αλλά ως μια συνολική εμπειρία»

Aναφέρθηκε στη στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον τουρισμό

TRAVEL WEST FORUM

/

Στη στρατηγική που ακολουθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στον χαιρετισμό του στο 1ο Travel West Forum. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στo brand Olympia Land  και στη φιλοσοφία με τη οποία αντιμετωπίζεται ο τουρισμός.

Για τη διοργάνωση στην αρχή της τοποθέτησής του τόνισε ότι "μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα διαλόγου και να μας φέρει όλους λίγο πιο κοντά σε αυτό το σύνθετο κεφάλαιο που λέγεται τουρισμός"

Υπογράμμισε ότι «η μονοδιάστατη οικονομική ανάπτυξη μέσω του τουρισμού χωρίς σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, που δεν λαμβάνει υπόψη τις αντοχές και τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου είναι μάλλον ο ασφαλέστερος δρόμος προς μια πρόσκαιρη επιτυχία, που σε βάθος χρόνου θα  εξελιχθεί σε τεράστια αποτυχία»

Σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα όταν χτίζεις, αλλά κυρίως η ποιότητα και αυτό πρέπει να το κάνεις από την αρχή, είπε χαρακτηριστά.

Για τη Δυτική Ελλάδα σημείωσε πως η περιοχή παρουσίαζε για πολλά χρόνια παρουσίαζε οικονομική και κοινωνική κάμψη και ένα σοβαρό έλλειμα στρατηγικής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και πως ήταν απομονωμένη από σύγχρονα μεταφορικά δίκτυα, συμπληρώνοντας ότι από τότε έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Πρόσθεσε ακόμα ότι « το 2019 βάλαμε μπροστά ένα σχέδιο με στόχο την ολική επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας και αυτό το κάναμε και στον τουρισμό με αλλαγή φιλοσοφίας. Η χρόνια αδυναμία αύξησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος απαντήθηκε με μια νέα στρατηγική που δεν επενδύει σε μια ισχυρή αλλά πρόσκαιρη ποσοτική αύξηση αλλά σε μια σύγχρονη ποιοτική αύξηση που θα αντέξει θέλουμε να πιστεύουμε σε  βάθος χρόνου».

«Εμείς δεν βλέπουμε τον τουρισμό ως μιας ξαπλώστρα στην αμμουδιά αλλά ως μια συνολική εμπειρία που πρέπει να αναδεικνύει την κουλτούρα του τόπου, τα προϊόντα του δίνοντας ώθηση σε όλες τις μορφές τουρισμού".

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια