ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο βασιλιάς της ασφάλειας είναι γυμνός

Κοινοποίηση
Tweet

Του Θέμη Μπάκα*

Πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, η Νέα Δημοκρατία είχε εξαγγείλει επανειλημμένως τη δέσμευσή της για την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στην κοινωνία.


Χωρίς ίχνος υπερβολής, η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει…σημαία της την ασφάλεια και την έννομη τάξη. Σε μια από τις πολλές, σχετικές, βερμπαλιστικού χαρακτήρα, ανακοινώσεις της, στις 6 Δεκεμβρίου 2016, τόνιζε χαρακτηριστικά τα εξής: «Φαίνεται ότι για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Προστασίας αναφέρεται στο ιδιότυπο άβατο των Εξαρχείων, παρά στο σύνολο των πολιτών». Και κατέληγε με τη δέσμευση, τόσο της ίδιας όσου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «με την πολιτική αλλαγή στη χώρα, ο νόμος, η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών θα αποκατασταθούν άμεσα».


Από την προέλαση των Κροατών χούλιγκανς, που έφτασαν ανενόχλητοι στην Αθήνα προκαλώντας επεισόδια που οδήγησαν στον θάνατο οπαδού της ΑΕΚ, μέχρι την πρόσφατη αποτρόπαια δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, στο οποίο είχε καταφύγει για να ζητήσει ασφάλεια, αποδεικνύεται στις μέρες μας ότι ο πολυδιαφημιζόμενος κυβερνητικός βασιλιάς της ασφάλειας είναι γυμνός. Και το χειρότερο όλων, είναι ότι η γύμνια του συνδέεται άμεσα με τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.


Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρου: μια κοπέλα να ζητά απεγνωσμένα από το Αστυνομικό Τμήμα βοήθεια για το κυνήγι που υφίστατο από τον μετέπειτα θύτη της, καθώς δολοφονήθηκε από αυτόν λόγω της ανικανότητας των αστυνομικών να την προστατεύσουν.     


Είναι προφανές ότι ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι υπόλογος. Ως εκ τούτου, οφείλει να αναλάβει εμπράκτως την πολιτική ευθύνη για την αποσάθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης στον προηγούμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης επέστρεψε στο συγκεκριμένο υπουργείο ως ο πλέον επιτυχημένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.  Αλλά το αυταπόδεικτο γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία παραπαίει και δείχνει ότι έχει σημάδια διάλυσης και δυσλειτουργίας, είναι κάτι που αγγίζει ευθέως τον ίδιο. 


Και όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι ο τρίτος υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέσα σε εννέα μήνες στη δεύτερη κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας, επί των ημερών της οποίας κυριαρχούν πλέον η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια. 


ΣΣ: Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις