CAR

/

Φέτελ: "Η F1 είναι παρωχημένη από ορισμένες απόψεις"

Κοινοποίηση
Tweet

Αφορμή η υπόθεση του Κρίστιαν Χόρνερ

Ο τετράκις πρωταθλητής ζήτησε από τη F1 να έχει περισσότερη "διαφάνεια" στον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση.

Αφορμή για τα λεγόμενά του -σε συνέντευξή του στο Sky News- ήταν η υπόθεση του Κρίστιαν Χόρνερ, και η καταγγελία της υπαλλήλου της Red Bull Racing περί απρεπούς συμπεριφοράς του Βρετανού εναντίον της.

Καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η εν λόγω γυναίκα αισθάνεται "ενοχλημένη, θυμωμένη και φοβισμένη" από τον τρόπο που η ηγεσία του σπορ έχει χειριστεί την υπόθεσή της, ο Φέτελ είπε: "H Formula 1 αλλάζει, και από ορισμένες απόψεις είναι ένα παρωχημένο σπορ. Δεν υπήρχαν πολλές γυναίκες στο παρελθόν, μετά ο αριθμός τους αυξήθηκε.

Από τότε που ξεκίνησα, ως τη στιγμή που έφυγα, υπήρξαν πολλές περισσότερες στο πάντοκ. Όχι μόνο για να παρακολουθήσω του σπορ, αλλά εργαζόμενες σε αυτό. Τώρα έχουν γίνει ορισμένες θετικές αλλαγές, αλλά -όπως σε όλα- υπάρχει ακόμα χώρος για βελτίωση", πρόσθεσε ο Γερμανός.

Πέραν αυτού, ο Φέτελ έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό στο επίκεντρο των εικασιών ότι ίσως επιστρέψει στη F1 παρότι ο ίδιος πρόσφατα άφησε να εννοηθεί ότι δεν τον ενδιαφέρει -πρωτίστως για οικογενειακούς λόγους- κάτι τέτοιο. Αντιθέτως εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και συνεπώς και στις 24 Ώρες του ΛεΜάν, με την Porsche - με την οποία έκανε δοκιμές πρόσφατα.

Ο πρωταθλητής της περιόδου 2010-'13 είχε επικοινωνία με τον διευθυντή της Mercedes F1, Τότο Βολφ, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν συζήτησαν το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Χάμιλτον του χρόνου. Και ο ίδιος ο Αυστριακός δεν συμπεριέλαβε τον Φέτελ στις πιθανές επιλογές του για το 2025, που αφορούν κυρίως στον νεαρό Αντρέα Κίμι Αντονέλι (οδηγό της Mercedes στη F2), τον Φερνάντο Αλόνσο και στον Κάρλος Σάινθ.

Ωστόσο, την επιστροφή του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 στο σπορ του χρόνου προτείνει ο Λιούις Χάμιλτον, λέγοντας ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα ήταν μια "εκπληκτική επιλογή" της Mercedes F1 για την αντικατάστασή του όταν ο Βρετανός αποχωρήσει για τη Ferrari: "Θα μου άρεσε πολύ να γύριζε ο Σεμπ", είπε ο Βρετανός. "Πιστεύω πως θα ήταν εκπληκτική επιλογή για την ομάδα: ένας Γερμανός οδηγός, πολύ-πρωταθλητής, με εκπληκτικές αρχές, θα συνεχίσει το δρόμο αυτής της ομάδας προς τα μπροστά. Θα μου άρεσε πολύ".

Από την πλευρά του, μιλώντας για το -όχι πολύ πιθανό- ενδεχόμενο να έρθει ο Φέτελ δίπλα του, ο Τζορτζ Ράσελ σχολίασε: "Ο Σεμπάστιαν είναι σπουδαίος άνθρωπος. Είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής και σίγουρα η προσωπικότητά του μας λείπει από τους αγώνες.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε τους 20 καλύτερους οδηγούς του κόσμου να μάχονται για τις νίκες και τους τίτλους. Θα είμαι χαρούμενος με οποιονδήποτε έχω δίπλα μου στην ομάδα, είτε είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, είτε πρωτοεμφανιζόμενος - δεν αλλάζει τίποτα στο πώς θα κάνω τη δουλειά μου. Θα καλωσόριζα τον καθέναν", κατέληξε ο Άγγλος.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports