Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Οι 10 καλύτεροι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τη Liverpool

Οι 10 καλύτεροι ποδοσφαιριστές που έχουν...

Ποιοι είναι;

Η Λίβερπουλ, από την ίδρυσή της το 1892, έχει γίνει ένας από τους πλέον επιτυχημένους και δημοφιλείς συλλόγους. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει φιλοξενήσει αμέτρητες θρυλικές φυσιογνωμίες, οι οποίες έχουν συμβάλλει στη δημιουργία της λαμπρής ιστορίας των Reds.

Ποιοι όμως είναι οι καλύτεροι παίκτες στην ιστορία του συλλόγου; Οι κορυφαίοι παίκτες της Λίβερπουλ δεν μπορούν να καταταχθούν εύκολα, καθώς ο καθένας έχει συμβάλλει μοναδικά στις επιτυχίες του συλλόγου.

Η ομάδα του stiqima.gr σε συνεργασία με το livescorestoixima.gr έκαναν μια προσπάθεια και μας παρουσιαζουν τους 10 καλύτερους παίκτες που φόρεσαν την κόκκινη φανέλα. Πάμε να τους δόυμε!

Βίρτζιλ Βαν Ντάικ

Ο Βίρτζιλ Βαν Ντάικ από το 2018 μέχρι σήμερα έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο κορυφαίους στόπερ στην ιστορία της Λίβερπουλ, συχνά συγκρινόμενος με μεγάλα ονόματα όπως ο Άλαν Χάνσεν και ο Ρον Σιτς. Πολλοί τον θεωρούν τον πιο ολοκληρωμένο αμυντικό που έχει φορέσει ποτέ την κόκκινη φανέλα..

Με την μεταγραφή του από τη Σαουθάμπτον έναντι 76 εκατομμυρίων €, ο Βαν Ντάικ έφερε στο Άνφιλντ τις εξαιρετικές αμυντικές και ηγετικές του ικανότητες. Αναγνωρίζεται για την ικανότητά του να κυριαρχεί σε καταστάσεις man to man εναντίον των επιθετικών και έχει αποδειχθεί ως ένας από τους πιο δύσκολους αμυντικούς για τους αντιπάλους.

Λουίς Σουάρες

Ο Λουίς Σουάρες, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Λίβερπουλ από το 2011 έως το 2014, έχει κατακτήσει δικαίως τον τίτλο του πιο ταλαντούχου επιθετικού που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της ομάδας. Ο Ουρουγουανός ξεχώρισε για την εκπληκτική του επίδοση κυρίως κατά τη σεζόν 2013-14, κατά την οποία κατάφερε να οδηγήσει σχεδόν μόνος του την ομάδα του Brendan Rodgers προς την κατάκτηση του τίτλου της λίγκας, σκοράροντας συνεχώς μέσα στην σεζόν. Με 69 γκολ σε 110 εμφανίσεις για τη Λίβερπουλ, ο Σουάρες έδειξε την ακαταμάχητη και αδιάκοπη δύναμή του στην επίθεση.

Αν και η παρουσία του στην ομάδα ήταν σχετικά σύντομη, η εντυπωσιακή του καριέρα ως Red ήταν αρκετή για να τον ανυψώσει σε ένα θρύλο του συλλόγου. Ο Σουάρες έχει χαραχθεί στην ιστορία της Λίβερπουλ ως ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί ποτέ για την ομάδα.

Ρότζερ Χαντ

Ο Ρότζερ Χαντ, έπαιξε για τη Λίβερπουλ από το 1958 έως το 1969 και ήταν καθοριστικός για τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας. Είχε μια μοναδική ικανότητα να βρίσκεται στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή και να σκοράρει με ακρίβεια, πετυχαίνοντας συνολικά 285 γκολ. Το ταλέντο του  τον έκανε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους παίκτες της Λίβερπουλ, οδηγώντας την ομάδα στην κατάκτηση πολλών τίτλων, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου της FA Cup. Ο Χαντ αργότερα, ως υπεύθυνος των ακαδημιών της Λίβερπουλ, ήταν επίσης σημαντικός για την ανάπτυξη νέων ταλέντων στην ομάδα, αποτελώντας μια σημαντική παρουσία μέσα και έξω από το γήπεδο.

Ρόμπι Φάουλερ

Ο Ρόμπι Φάουλερ, ένας εκ των πλέον λατρεμένων παικτών της Λίβερπουλ, αγωνίστηκε για την ομάδα σε δύο περιόδους, από το 1993 έως το 2001 και αργότερα από το 2006 έως το 2007. Οι φίλαθλοι τον αποκαλούσαν συχνά "ο Θεός",  χάρη στην εξαιρετική του ικανότητα να σκοράρει, κάτι που τον έκανε έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Ο Φάουλερ κατάφερε να σημειώσει 183 γκολ, κερδίζοντας τον τίτλο της “μηχανής του σκοραρίσματος” και αποτελώντας μια σταθερή απειλή για κάθε αντίπαλη άμυνα. Η συμβολή του στην ομάδα και η απίστευτη επίδοσή του στο γήπεδο τον έχουν καταστήσει δικαιολογημένα έναν από τους 10 κορυφαίους παίκτες που έχουν φορέσει ποτέ τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Ιαν Ρας

Η λίστα με τους 10 κορυφαίους παίκτες της Λίβερπουλ όλων των εποχών θα ήταν ελλιπής χωρίς την συμπερίληψη του Ιαν Ρας (1980-86, 1988-96). Ήταν ένας από τους πιο deadliest σκόρερς στην ιστορία της Αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ. Οι φίλοι της Λίβερπουλ ακόμα θυμούνται με νοσταλγία τη συνεργασία του στην επίθεση με τον 'βασιλιά' Κένι Νταλγκλις, ένα επιθετικό δίδυμο που βοήθησε τους Reds να εξασφαλίσουν πολλά εγχώρια τρόπαια και Ευρωπαϊκούς τίτλους. Ο Ρας σκόραρε το εντυπωσιακό νούμερο των 346 γκολ, και είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ.

Τζον Μπαρνς

Ο Τζον Μπαρνς, ο οποίος αγωνίστηκε για τη Λίβερπουλ από το 1987 έως το 1997, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός ταλαντούχου εξτρέμ με καταπληκτικές δεξιότητες και ταχύτητα. Με την ικανότητά του να διεισδύει με ευκολία στις αμυντικές γραμμές των αντιπάλων και την αστείρευτη δημιουργικότητα και ακρίβεια στο σκοράρισμα, ο Μπαρνς ξεχώρισε ως ένας από τους πιο επικίνδυνους επιθετικούς του αγγλικού ποδοσφαίρου. Έπαιξε βασικό ρόλο στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Αγγλίας και δύο κυπέλλων FA με τους Reds, κάνοντας τις εμφανίσεις του στο γήπεδο αξέχαστες. Η συνεισφορά του στην ομάδα και οι εξαιρετικές του επιδόσεις τον έχουν κατατάξει δικαίως στους κορυφαίους παίκτες που έχουν φορέσει την κόκκινη φανέλα, καθιστώντας τον έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία της Λίβερπουλ.

Μοχάμεντ Σαλάχ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, από το 2017 μέχρι σήμερα, έχει γίνει το πιο λαμπερό αστέρι της Λίβερπουλ. Δεν είναι απλώς ένας ακόμη παίκτης για το Άνφιλντ, αλλά ένας πραγματικός σουπερστάρ. Έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας, καθώς με την άφιξή του το 2017, κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις εκπληκτικές του δεξιότητες, την αστραπιαία ταχύτητα και την ακρίβεια του στο τελείωμα. Υπό την καθοδήγηση του Γιούργκεν Κλοπ, ο Σαλάχ έπαιξε καθοριστικό ρόλο οδηγώντας τους Reds στην κατάκτηση του Champions League το 2019 και του τίτλου της Premier League το επόμενο έτος.

Με 44 γκολ σε 52 παιχνίδια κατά την πρώτη του σεζόν, οι επιδόσεις του Σαλάχ τον κατατάσσουν στη θρυλική κατηγορία των καλύτερων παικτών της Λίβερπουλ. Οι νεαροί φίλοι της ομάδας θεωρούν τον Σαλάχ ως τον καλύτερο παίκτη της Λίβερπουλ όλων των εποχών, μια άποψη που εύκολα βρίσκει ευρεία αποδοχή, λαμβάνοντας υπόψη την αφοσίωση και την τεράστια συνεισφορά του στον σύλλογο.

Στίβεν Τζέραρντ

Ο Στίβεν Τζέραρντ, που υπηρέτησε τη Λίβερπουλ από το 1998 έως το 2015, θεωρείται δίκαια ο πιο επιδραστικός μέσος της ομάδας και αναμφισβήτητα από τους κορυφαίους παίκτες που έχουν φορέσει ποτέ την κόκκινη φανέλα. Ο πρώην Άγγλος διεθνής ξεχώρισε για την ηγετική του παρουσία, το πάθος του για το παιχνίδι και την έξοχη ικανότητά του να διαβάζει και να επηρεάζει τον ρυθμό ενός ματς.

Η πιο λαμπρή στιγμή στην εξαιρετική καριέρα του Τζέραρντ με τους Reds ήταν η κατάκτηση του Champions League το 2005, ένα επίτευγμα που τον καθιέρωσε ως θρύλο του συλλόγου. Κατά τη διάρκεια των 17 ετών της καριέρας του στο Άνφιλντ, ο Τζέραρντ απέδειξε την αφοσίωσή του και την αδιαμφισβήτητη προσφορά του στην ομάδα, κερδίζοντας μια θέση ανάμεσα στους ελίτ αθλητές της Λίβερπουλ για την ανεκτίμητη συνεισφορά του στην ιστορία και το κύρος του συλλόγου.

Κένι Νταλγκλίς

Ο Κένι Νταλγκλις, γνωστός στους φίλους της Λίβερπουλ ως ο "Βασιλιάς Κένι", έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία της ομάδας. Μετά την άφιξή του το 1977, αναδείχθηκε σε μια τέλεια αντικατάσταση για τον Κέβιν Κίγκαν και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες του συλλόγου.

Η συνεισφορά του στη Λίβερπουλ κατέστη θρυλική μετά το νικητήριο γκολ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1978, οδηγώντας την ομάδα σε δύο ακόμα Ευρωπαϊκούς τίτλους και έξι πρωταθλήματα. Ως παίκτης-προπονητής μετά το ατύχημα στο Χέιζελ, ο Νταλγκλις εντυπωσίασε οδηγώντας τους Reds στην κατάκτηση του FA Cup και του τίτλου της Αγγλικής Λίγκας τη σεζόν 1985-86. Η επίδρασή του στον σύλλογο υπερβαίνει την απλή παρουσία στο γήπεδο, καθώς έχει γίνει ένα σύμβολο της Λίβερπουλ. "Ο Βασιλιάς Κένι" είναι ο κορυφαίος παίκτης που έχει φορέσει ποτέ την κόκκινη φανέλα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports