ΘΕΑΤΡΟ

/

Νέα σελίδα για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Προκηρύσσεται η κενή θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ θα ετοιμάσει & τη νέα του παραγωγή που θα είναι το έργο "Ο Εξηνταβελόνης"

Σε μία νέα τροχιά μπαίνει το αμέσως επόμενο διάστημα το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, προκηρύσσεται επιτέλους η κενή από τον περσινό Ιούλιο, θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 28/3, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου να θυμίσουμε πως νέα πρόεδρος έχει αναλάβει η κ. Λυδία Καραθανασοπούλου. Στο συμβούλιο όπου σημειωτέον μετέχουν και πάλι η Μαριάννα Σταματιάδου αλλά και ο Πέτρος Βάης, πρόεδρος του ΔΣ μέχρι πρότινος, πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσει το θέατρο στην δημόσια προκήρυξη της κάλυψης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή. Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευτεί και στον Τύπο ενώ οι υποψήφιοι θα έχουν προθεσμία περίπου ενός μήνα για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να αποστείλουν τα βιογραφικά τους.

Να θυμίσουμε πως στην προηγούμενη ανάλογη διαδικασία το ενδιαφέρον από καλλιτέχνες (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, κ.α.) ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και οι υποψηφιότητες είχαν φτάσει σε αριθμό τις 29! Τελικά τη θέση είχε αναλάβει ο σκηνοθέτης Λουκάς Θάνος, η καλλιτεχνική σύμβαση του οποίου περατώθηκε τον Ιούνιο του 2023.

Υπήρξε η αλήθεια μία μεγάλη χρονική καθυστέρηση στο να προχωρήσει η διαδικασία για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, γεγονός που οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό και στις αυτοδιοικητικές εκλογές που μεσολάβησαν τον περασμένο Οκτώβριο και την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου.

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε κάθε περίπτωση παραμένει ένας πολύ δυνατός καλλιτεχνικός οργανισμός με παρουσία από το 1989 και με μεγάλες στιγμές όπως την συμμετοχή του αρκετές φορές με παραστάσεις του στην Επίδαυρο. Επίσης η Ελληνοβρετανή ηθοποιός Κάθριν Χάντερ που είχε πρωταγωνιστήσει στην παράσταση αρχαίου δράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, έπαιξε όπως είδαμε, στην βραβευμένη με 4 Όσκαρ ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things».

Τέλος να αναφέρουμε πως στο ιστορικό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, την έδρα του ΔΗΠΕΘΕ, συνεχίζονται οι εργασίες που αναμένεται να διαρκέσουν έως τουλάχιστον το επόμενο έτος 2025, ενώ η νέα θεατρική παραγωγή του ευέλικτου σχήματος του ΔΗΠΕΘΕ, Άρμα Θέσπιδος, θα είναι όπως πληροφορηθήκαμε το έργο «Εξηνταβελόνης» του Κωνσταντίνου Οικονόμου που έχει στοιχεία από τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture