ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χάρης Δούκας: Πριν τους Αθηναίους τον εμπιστεύτηκαν οι επιστήμονες όλου του κόσμου

Κοινοποίηση
Tweet

Το 2022 οι απανταχού ερευνητές εμπιστεύτηκαν το έργο του Χάρη Δούκα στην επιστήμη του όσο λίγων, εξ ου και βάσει του Elsevier και του Stanford University ήταν στο 2% των πιο διαδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας ήταν άγνωστος στο ευρύ ελληνικό κοινό, μέχρι το ντιμπέιτ με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Εκείνο το βράδυ το όνομα του υποψηφίου-έκπληξη που πέρασε στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στη διεκδίκηση της πρωτεύουσας της χώρας, συνδέθηκε με πρόσωπο και έγινε γνωστή η πορεία του έως την υποψηφιότητα του.

Έτσι, έπαψαν να τον γνωρίζουν μόνο οι επιστήμονες όλου του κόσμου, αλλά και οι πολιτικοί που ασχολούνται με θέματα που σχετίζονται με το ερευνητικό πεδίο στο οποίο διακρίνεται ο κύριος Δούκας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το 5ο Forum Αthens Investment του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που έγινε σχεδόν πριν ένα χρόνο, με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιακός μετασχηματισμός: οι «σταθερές» της ελληνικής οικονομίας στον διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη».

Στους κεντρικούς ομιλητές ήταν μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κώστας Σκρέκας, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης που φάνηκε να έχει μια αδυναμία να διαχειριστεί κάποια αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής 15/10.