EVENTS

/

Da Ivo: Χωρίς πολλά λόγια, το αγαπημένο εστιατόριο του Τζορτζ Κλούνεϊ στη Βενετία

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Ξαναπήγαν με την Αμαλ πριν λίγες μέρες με αφορμή την κινηματογραφική Μόστρα

Δεν είναι εστιατόριο το Da Ivo Venezia, αλλά αξιοθέατο και «ναός» της παραδοσιακής, ιταλικής κουζίνας λίγα μέτρα από την πλατεία San Marco.

Aνήκει βέβαια στην ελίτ της βενετσιάνικης γαστριμαργικής σκηνής. Εμβληματικό σημείο αναφοράς και ιστορικό στέκι, προσελκύει celebrities από κάθε γωνιά της γης. Ανοιξε το 1796 από τον Φλωρεντίνο Ivo Natali και έκτοτε έχουν αλλάξει οι ιδιοκτήτες, διατηρώντας όμως πάντα τον χαρακτήρα του. Το περιβάλλον τελείως φολκλόρ (με την καλή έννοια) και η είσοδος στα σκαλοπάτια πάνω από το κανάλι πολυφωτογραφημένη. 

Η διασημότητα που έχει συνδεθεί με το Da Ivo περισσότερο; Μα ο φανατικός ιταλολάτρης Τζορτζ Κλούνεϊ. Οποτε βρεθεί στην πόλη των δόγηδων αποκλείεται να μην δειπνήσει εκεί. Πηγαίνει εδώ και χρόνια (και προ Αμάλ) ενώ πριν λίγες μέρες ήταν πάλι εκεί με λόγω της Μόστρα.

Στις φωτογραφίες στους τοίχους προβάλλονται πάντως και άλλοι πασίγνωστοι επισκέπτες καλοφαγάδες όπως Μάικλ Τζόρνταν, Στινγκ, Ελτον Τζον, Mπόνο, Τζουντ Λο, Χίλαρι Κλίντον, Εντ Σίραν, Ματ Ντέιμον, Ράμι Μάλεκ και όλη η ιταλική tv. Eδώ «χαζεύεις» με τα γκουρμέ πιάτα θαλασσινών, τα ταλιολίνι με truffle μανιτάρια, τις ταλιατέλες με σαφράν και σάλτσα αρνιού, το οσομπούκο με gremolata… Λειτουργεί μόνο 7- 9 το βράδυ με κρατήσεις… άσε που μπορεί να πετύχεις και γοητευτικό γονδολιέρη στο πήγαινε- ελα.

Τζορτζ Κλούνει

Tζέικ Γκίλενχαλ, Ράμι Μάλεκ

Μούτσα Πράντα, Αλεχάντρο Ιναρίτου

Ματ Ντέιμον

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View