ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κιβωτός του Κόσμου: Ως ύποπτοι στον εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για απιστία, ξέπλυμα και υπεξαίρεση

Κοινοποίηση
Tweet

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ και η πρεσβυτέρα καλούνται από τον εισαγγελέα να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα

Σε νέες εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων και δη κακουργηματικών κλήθηκαν από τον εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, αυτή τη φορά για τη δεύτερη μεγάλη δικογραφία, η οποία αφορά στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της ΜΚΟ και η πρεσβυτέρα καλούνται από τον εισαγγελέα να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της απιστίας σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου», της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα θα δώσουν τις εξηγήσεις τους – το πιθανότερο με γραπτά υπομνήματα - στην Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με την παραγγελία που έχει δώσει ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την σχετική δικογραφία, Ιωάννης Σέβης.

Για την υπόθεση αυτή ενδελεχή έρευνα είχε διενεργήσει έπειτα από εισαγγελική παραγγελία η Οικονομική Αστυνομία. Από τα ευρήματα της έρευνας αλλά και από άλλα στοιχεία φέρεται να προέκυψε πως το κακούργημα της απιστίας για το οποίο ελέγχεται τώρα ο ιεράς και η πρεσβυτέρα αφορά σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σχετίζεται με την αγορά από το ζεύγος ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Τα συγκεκριμένα ποσά, όπως φέρεται να προέκυψε από τις έρευνες διακινήθηκαν με μετρητά.

Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της υπεξαίρεσης, η οποία φέρεται να ανέρχεται στα 467.000 ευρώ, αυτό αφορά σε χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της ΜΚΟ και το οποίο χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος. Ακόμη, από τις έρευνες φέρεται να εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες σε θυρίδες. Αμέσως μετά την παροχή εξηγήσεων από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, ο εισαγγελέας αφού μελετήσει και τα υπομνήματα που αυτοί θα καταθέσουν προς παροχή εξηγήσεων, θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Η ανάκριση

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακριτική έρευνα για το σκέλος εκείνο που αφορά την διερευνώμενη σεξουαλική κακοποίηση δυο νεαρών αγοριών τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου», ηλικίας 19 και 15 ετών. Για την υπόθεση ο πατέρας Αντώνιος αντιμετωπίζει το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή (κακούργημα) και το επόμενο διάστημα θα κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή. Ήδη, μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο ανακριτής έχει καλέσει για κατάθεση μάρτυρες, οι οποία είχαν καταθέσει και στη προανάκριση. Εν συνεχεία, μετά την εξέταση των μαρτύρων κλήση προς απολογία αναμένεται να λάβει και ο ιεράς.

Πάντως, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» με υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα όταν είχε κληθεί και πάλι ως ύποπτος για εξηγήσεις σχετικά με αυτή την υπόθεση, είχε αρνηθεί κάθε καταγγελία σε βάρος του, κάνοντας λόγο για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική έρευνα για τις ασέλγειες σε βάρος ανηλίκων, η οποία και κατέληξε σε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του πατρός Αντωνίου, είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο. Στο πλαίσιο αυτής, δυο νέοι ηλικίας 19 και 15 ετών κατήγγειλαν τον ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση τους.

 

πηγη

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις