ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Πατρινοί «ψηφίζουν» μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου παρά τη μεγάλη αύξηση  στην τιμή

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Τηρούν τα έθιμα που σχετίζονται με τη διατροφή

Αρκετά αυξημένες είναι οι τιμές στο μπακαλιάρος που μαζί με τη σκορδαλιά αποτελούν το εθνικό φαγητό του Έλληνα.

Εν όψει της 25ης η Μαρτίου οι Πατρινοί σπεύδουν να τον προμηθευτούν  παρά το γεγονός ότι ακόμα και για τον παστό μπακαλιάρο οι τιμές είναι υψηλές.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Χάρης Ανδρικόπουλος  του Ομίλου της αλυσίδας σούπερ Μάρκε «Ανδρικόπουλος ΑΕΒΕ»,  «σε γενικές γραμμές σε σχέση με πέρσι πι τιμές έχουν αυξηθεί περίπου 20-25%.Είναι ένα προϊόν εισαγόμενο και άρα τα κόστη κατά κάποιο τρόπο δικαιολογούν την αύξηση η οποία οπωσδήποτε είναι μεγάλη. Δεν είναι όμως κατά τη γνώμη μου παράλογη.

Φυσικά ο μπακαλιάρος- φιλέτο είναι πιο ακριβός ωστόσο ο μέσος καταναλωτής επιλέγει αυτόν με κόκαλο που η τιμή του είναι κάτω από 15 ευρώ. Στον μπακαλιάρο υπάρχουν πολλές κατηγορίες και ποιότητες. Υπάρχει ο μπακαλιάρος της Νορβηγίας αλλά και της Ισλανδίας. Υπάρχουν και ψάρια που μοιάζουν και έχουν καλύτερη τιμή.

Καλό είναι ο καταναλωτής να προσέχει τι αγοράζει και να επιλέγει καταστήματα που εμπιστεύεται, να ξέρει τι αγοράζει. Στην τιμή παίζει ρόλο το μέγεθος του ψαριού, η προέλευση... Ένας μπακαλιάρος με κόκαλο, καλής ποιότητας κοστίζει 10-14 ευρώ το κιλό.

Οι Πατρινοί, μια μεγάλη μερίδα καταναλωτών τηρούν τα έθιμα που σχετίζονται με τη διατροφή. Την 25η Μαρτίου θα φάνε μπακαλιάρο παρά το κόστος»

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις