ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Συνεχίζεται για 2η εβδομάδα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον το "Tar" με την Κέιτ Μπλάνσετ

Κοινοποίηση
Tweet

Η ταινία έχει προξενήσει συζητήσεις μεταξύ των σινεφίλ και διεκδικεί 6 βραβεία Όσκαρ

Συνεχίζεται και τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη, στην Πάτρα η ταινία «Tar» του Τοντ Φιλντ με την Κέιτ Μπλάνσετ που έχει προσελκύσει τους σινεφίλ και κατάφερε στο ξεκίνημα της να κόψει πάνω από 19.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Πιο συγκεκριμένα στο Πάνθεον από την Πέμπτη 16/2 έως την Τετάρτη 22/2 (εκτός Παρασκευής 17/2 και της Κυριακής 19/2 που θα προβληθεί μόνο στις 18:45) θα παίζεται η ταινία «TAR».

ΩΡΑ 18:45 και 21:30.

Σκηνοθεσία: Τοντ Φιλντ (In the Bedroom, Liitle Children).

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κέιτ Μπλάνσετ, Νίνα Χος, Νοεμί Μερλαντ, Μαρκ Στρονγκ, Σόφι Κάουερ, Τζούλια Γκλόβερ, Άλαν Κόρντουνερ.

Διάρκεια: 158 λεπτά

Είδος ταινίας: Δράμα.

Περίληψη

Η Ταρ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της, καθώς προετοιμάζει τόσο την παρουσίαση ενός βιβλίου όσο και την πολυαναμενόμενη ζωντανή εκτέλεση της Πέμπτης Συμφωνίας του Μάλερ. Η ζωή της θα αρχίσει να παίρνει μια απρόσμενα δραματική τροπή. Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη μεταβαλλόμενη φύση της εξουσίας, στον αντίκτυπό της στην κοινωνία και στην ανθεκτικότητα της απέναντι στον σύγχρονο κόσμο.

Η ταινία είναι υποψήφια για 6 βραβεία Όσκαρ ανάμεσα τους για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και α’ γυναικείου ρόλου για την Κέιτ Μπλάνσετ.

Η καλλιτεχνική τελειότητα, ο ίλιγγος της εξουσίας, τα ανθρώπινα πάθη και η παντοκρατορία της (κοινωνικής) εικόνας. Ο Τοντ Φιλντ, με νυστέρι την αποστομωτική ερμηνεία της Κέιτ Μπλάνσετ, ανατέμνει την εποχή μας με ιδιοφυή τολμηρότητα, έγραψε το Αθηνόραμα για το «Tar».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture