ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Αυτά είναι τα βραβεία του διαγωνισμού ανοικτής καινοτομίας

Κοινοποίηση
Tweet

Για τον δημιουργικό κλάδο από το ευρωπαϊκό έργο InterregCreative@Hubs που διεξήχθη από τις 22 Νοεμβρίου έως και τις 20 Δεκεμβρίου 2022

Με την ανακοίνωση των βραβείων ολοκληρώθηκε ο διασυνοριακός διαγωνισμός ανοικτής καινοτομίας του έργου Interreg Creative@Hubs που αφορούσε επιχειρηματικές ιδέες και προτάσεις από τον δημιουργικό κλάδο, οι οποίες σχετίζονται με τις παρακάτω ενότητες:

1.            Αγροδιατροφικός τομέας

2.            Χειροτεχνία / Εικαστικές-Καλλιτεχνικές δημιουργίες / Παραστατικές Τέχνες (Θέατρο, Χορός, Μουσική κ.λπ.)

3.            Πολιτιστικός Τουρισμός / Πολιτιστική Κληρονομιά

Δημιουργοί, καλλιτέχνες, οργανισμοί και εταιρείες του χώρου της δημιουργικής βιομηχανίας είχαν την ευκαιρία, από τις 22 Νοεμβρίου έως και τις 20 Δεκεμβρίου 2022, να υποβάλουν τις ολοκληρωμένες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους στην πλατφόρμα ανοικτής καινοτομίας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΤΑ/ΠΔΕ) (www.pde-oip.gr/en) συμμετέχοντας στο διαγωνισμό.

Ανεξάρτητη 8μελής επιτροπή, αξιολόγησε τις συμμετοχές με απόλυτη διαφάνεια, αναδεικνύοντας τους παρακάτω βραβευθέντες, ανά θεματική ενότητα και κατά σειρά κατάταξης ως εξής:

Αγροδιατροφικός τομέας

Α' βραβείο: Παντελής Μυλωνάς

Β' βραβείο: Σπύρος Λαζαρόπουλος

Γ' βραβείο: NatalieLaTorre

Χειροτεχνία / Εικαστικές - καλλιτεχνικές δημιουργίες / Παραστατικές τέχνες

Α' βραβείο: GiuseppeRinelli

Πολιτιστικός Τουρισμός / Πολιτιστική Κληρονομιά

Α' βραβείο: Παρασκευάς Λαλιώτης

Β' βραβείο: Κωνσταντίνος Ραγιάς

Γ' βραβείο: TRACES ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα του έργου: https://creativehubs.cti.gr/home.

Η τελετή απονομής βραβείων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 (ώρες 11:00-13:00) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32 & Αμερικής, στο ισόγειο).

Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας zoom: https://bit.ly/creativehubs_results.

*Τα βραβεία περιλαμβάνουν συνοπτικά την οργάνωση και υλοποίηση ενός προγράμματος καθοδήγησης (Mentoring Programme), την ανάπτυξη υλικού δημοσιότητας και τη συμμετοχή των βραβευμένων σε έκθεση ή εκδήλωση του δημιουργικού τομέα σε μια από τις περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο.

Επιπλέον, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει τη συμμετοχή της βραβευθείσας πρότασης με την μεγαλύτερη απόλυτη βαθμολογία, δηλαδή της πρότασης του Παρασκευά Λαλιώτη σε έκθεση ή πρόγραμμα επώασης του δημιουργικού τομέα σε περιοχή εκτός της περιοχής παρέμβασης του προγράμματος. 

Στο έργο Creative@Hubs – Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 συμμετέχουν τέσσερις εταίροι:  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (επικεφαλής), Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Απουλίας. Στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχουν επίσης: το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», τα τρία Εμπορικά Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας) και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης - Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του έργου: https://greece-italy.eu/rlb-funded-projects/creativehubs/.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο Golden Expo Olive

Δυτική Ελλάδα- Εύηνος: Σε κίνδυνο ζωές μαθητών – Πέρασαν αιωρούμενοι από συρμάτινη γέφυρα -ΦΩΤΟ

Πάτρα: 74η «Παντραπεζική» αιμοδοσία την Τρίτη 31 Ιανουαρίου

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις