ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Το χιόνι είναι εδώ- Αναμένεται κοσμοσυρροή το Σαββατοκύριακο

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η επίσημη λειτουργία του έχει ήδη ξεκινήσει

Το χιόνι έπεσε και η περίοδος που το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων θα γεμίζει από κόσμο, ξεκίνησε.

Η επίσημη λειτουργία του έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα, «αυτή τη στιγμή έχουμε σε λειτουργία τους 6 από τους 8 αναβατήρες» λέει στο thebest.gr o διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Αλέξης Άγριος. «Περιμένουμε χιονοπτώσεις και σήμερα και αύριο. Το σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει η λειτουργία για πλήρης χιονοδρομία» επισημαίνει.

Υψηλό είναι και το ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς βρίσκονταν σε αναμονή όλο το χρονικό διάστημα αφού φέτος οι χιονοπτώσεις άργησαν να έρθουν. «Ο κόσμος έχει δείξει ήδη το ενδιαφέρον του γιατί δεν κατάφερε, λόγω του καλού καιρού το προηγούμενο χρονικό διάστημα, να κάνει πουθενά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, σκι και snowboard. Τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε είναι πάρα πολλά και για καθημερινές ημέρες είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο, όμως, δεν είναι μόνο για χειμερινά αγωνίσματα καθώς αρκετός είναι ο κόσμος που το επισκέπτεται προκειμένου να κάνει την βόλτα του, να απολαύσει το τοπίο αλλά και να «γευτεί» όσα προσφέρουν τα σαλέ που υπάρχουν εκεί. Ο κ. Άγριος, μας λέει: «το Χιονοδρομικό προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο ακόμα και γι’ αυτούς  που δεν είναι χιονοδρόμοι. Υπάρχει ένα μεγάλο σαλέ στη  βάση του χιονοδρομικού αλλά και μια καντίνα που λειτουργεί ως στάση των χιονοδρόμων στην μέση του χιονοδρομικού. Εκεί ο κόσμος μπορεί να απολαύσει διάφορα ροφήματα, να δοκιμάσει κάποιες σούπες με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής των Καλαβρύτων. Επίσης, μπορεί να κάνει ενοικίαση snowmobile για να κινηθεί γύρω από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου και να κάνει την βόλτα του, ή γονείς με τα παιδιά τους, να νοικιάσουν ένα έλκηθρο».

Για όσους θέλουν να μάθουν σκι ή snowboard, στο Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων, υπάρχουν και τρείς σχολές. «Οι σχολές που υπάρχουν στο Κέντρο είναι αδειοδοτημένες και λειτουργούν στη βάση του. Εκεί όλοι οι μη μυημένοι στο άθλημα μπορούν να απευθυνθούν και να μιλήσουν με τους δασκάλους και να ξεκινήσουν τα πρώτα τους βήματα με ασφάλεια, που είναι και το πιο σημαντικό».

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις