ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα - "Christmas Surprise": Μια φανταστική Χριστουγεννιάτικη συναυλία με μοναδικές εκπλήξεις

Κοινοποίηση
Tweet

Στο κινηματοθέατρο «Πάνθεον» την προπαραμονή των Χριστουγέννων

Μία βραδιά έκπληξη, έτσι ακριβώς  όπως υποσχόταν ο τίτλος της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας “Christmas Surprise” που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου της Πάτρας, έζησε το κοινό που κατέκλυσε το κινηματοθέατρο «Πάνθεον» την προπαραμονή των Χριστουγέννων.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Χριστούγεννα είναι…» το βράδυ της Παρασκευής ήχοι και χρώματα αγάπης, μνήμες από τα χρόνια της αθωότητας μπερδεύτηκαν γλυκά και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.

Ο Αναστάσιος Πάππας στο πιάνο, ο Σωτήρης Ντούβας στα κρουστά, ο Βιλέν Καραπετιάν στο  μπάσο, ο Δημήτρης Σουκαράς στην κιθάρα, το Σύνολο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και η Marianna Bredee στο τραγούδι, άγγιξαν και ανέδειξαν όμορφες ανθρώπινες και ταυτόχρονα ευαίσθητες… χορδές που αντάμωναν το πνεύμα των ημερών.

 Οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης θεοδωράκης» με καλεσμένους ξεχωριστούς μουσικούς, παρουσίασαν ένα φανταστικό εορταστικό πρόγραμμα, χαράσσοντας «πορεία» ανάμεσα στη τζαζ, τις διασκευές γνωστών χριστουγεννιάτικων μελωδιών και μελωδιών από γνωστές παιδικές ταινίες του Disney με μορφή musical, την κλασσική μουσική και στα κομμάτια που παρέπεμπαν σε μια από τις πιο όμορφες δεκαετίες, τη «δεκαετία του ‘80». 

 Η βραδιά ξεκίνησε με μίμους και «ξωτικά» να υποδέχονται μικρούς και μεγάλους και ως σύγχρονοι «καλικάντζαροι» πειράζοντάς τους και παίζοντας μαζί τους, να δίνουν ένα μοναδικό χρώμα ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας.

 Την συναυλία παρακολούθησαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη η οποία και την προλόγισε, οι αντιδήμαρχοι Αναστασία Τογιοπούλου, Διονύσης Πλέσσας, Τάκης Πετρόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι διαμερισμάτων και διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture