ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι απασχολεί περισσότερο τους πολίτες

Κοινοποίηση
Tweet

Η πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα 6,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, με φόντο τις αποκαλύψεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Προβάδισμα καταγράφει η ΝΔ στην παράσταση νίκης, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρόθεση ψήφου
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, έναντι 25,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση η ΝΔ χάνει μισή μονάδα, ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετάβλητα. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 11%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5%, το ΜέΡΑ25 με 3% και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 2,5%. Στο 12,5% ανέρχεται η «γκρίζα ζώνη».

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων καθορίζονται ως εξής:

ΝΔ 33%
ΣΥΡΙΖΑ 26%
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ 11,5%
ΚΚΕ 5,5%
Ελληνική Λύση 4%
ΜέΡΑ25 3%
Εθνικό Κόμμα Έλληνες 2,5%.
Αναποφάσιστοι 9,5%.
 Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 55%, έναντι 27% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39%, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 29% απαντά «κανένας».

 Το 32%, θέλει να διεξαχθούν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ακόμη ένα 32% ζητεί πρόωρες εκλογές, ενώ το 24% θέλει να στηθούν κάλπες την προσεχή άνοιξη.

 Το 44% εκτιμά πως θα ήταν καλύτερο για τον τόπο να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 37% κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 10% απαντά «άλλο».

Ποιος αρχηγός μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα
Στην ερώτηση ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα διαφάνειας, το 28% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, το 27% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 12% ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Στην ερώτηση ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την ενεργειακή κρίση, το 35% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 27% ο Αλέξης Τσίπρας και το 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Στην ερώτηση ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, το 43% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 26% ο Αλέξης Τσίπρας και το 6% ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Στην ερώτηση ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης, το 35% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 26% το Αλέξης Τσίπρας και το 10% ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Τι απασχολεί περισσότερο τους πολίτες
Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα: 88% πολύ, 5% μέτρια, 1% καθόλου
Οι αυξήσεις στα καύσιμα: 87% πολύ, 5% μέτρια, 1% καθόλου
Οι αυξήσεις στα τρόφιμα: 86% πολύ,7% μέτρια, 1% καθόλου
Η εγκληματικότητα: 76% πολύ, 11% μέτρια, 7% καθόλου
Ελληνοτουρκικά: 71% πολύ, 11% μέτρια, 11% καθόλου
Το μεταναστευτικό: 58% πολύ, 21% μέτρια, 15% καθόλου
Οι υποκλοπές: 47%, 13% μέτρια, το 34% καθόλου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις