FOOD

/

Εποχική κουζίνα - Tα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά του Οκτώβρη

Κοινοποίηση
Tweet

Ιδέες για την καθημερινή μας μαγειρική

Ας δούμε τι καλό φέρνει ο Οκτώβρης σύμφωνα με τον πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών της Greenpeace και τον πίνακα που εμπεριέχεται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Ενήλικες και ας πάρουμε ιδέες για την καθημερινή μας μαγειρική.

Έτσι εξοικειωνόμαστε με μια διατροφή που διαπνέεται από την κουλτούρα της εποχικότητας και στρώνουμε ένα καθημερινό τραπέζι πιο ταιριαστό με τους ρυθμούς της φύσης και τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Προσπαθώντας όσο είναι δυνατόν να ακολουθούμε την εποχικότητα της γης στην κουζίνα μας, μαγειρεύουμε πιο υγιεινά, πιο οικολογικά, πιο νόστιμα και πιο οικονομικά.

Λαχανικά και χόρτα του Οκτώβρη

Αγγούρια, αντίδια, κολοκυθάκια (τα τελευταία), καρότα, κολοκύθες, κουνουπίδια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαρούλια, μάραθος, μελιτζάνες (οι τελευταίες), μπρόκολα, ντομάτες (οι τελευταίες), παντζάρια, πιπεριές, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι, φασολάκια.

Φρούτα και καρποί του Οκτώβρη
Ακτινίδια, αχλάδια, λεμόνια, λωτοί, μανταρίνια, μήλα, πορτοκάλια, ρόδια, ροδάκινα (τα τελευταία), σταφύλια (τα τελευταία)

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life