ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο χαιρετισμός της Βίβιαν Σαμούρη σε εκδήλωση του Σωματείου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας

Κοινοποίηση
Tweet

Στις 16 Οκτωβρίου

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, εκπροσώπησε τη Δημοτική Αρχή στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρα Διατροφής.
 
Στο χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος τόνισε:
 

«Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων σήμερα και οι σκέψεις μας είναι θλιβερές…

Βρισκόμαστε στο 2022 και η πείνα απειλεί περισσότερο από 800 εκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη και βαίνει διαρκώς αυξανόμενη.
Το φάσμα της πείνας, τον υποσιτισμό, τη διατροφική ανασφάλεια  αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας, τόσο στις υπό ανάπτυξη χώρες, όσο και στις λεγόμενες ανεπτυγμένες χώρες.
Ενώ είναι πολύ μεγάλο το μέρος του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών  που αντιμετωπίζει μία σειρά προβλημάτων κακής διατροφής και υπερκατανάλωσης πρόχειρων βιομηχανοποιημένων τροφίμων.
Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά: 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή.
Κάτι που δείχνει ευθέως τις ελλειμματικές πολιτικές στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.
Αυτά επαληθεύονται εύκολα, αν ανατρέξουμε στα στοιχεία της  σχετικής και απόλυτης φτώχειας σε όλες τις μεγαλουπόλεις του Δυτικού Κόσμου.
Εν προκειμένω στην Πάτρα πάνω από 18.000 συμπολίτες μας που ζουν με μοναδικό εισόδημα το ΚΕΑ υποσιτίζονται , ενώ αν σ’ αυτό συμπεριλάβουμε και το ποσοστό της ανεργίας στην Πάτρα, που ξεπερνά το 30%, αντιλαμβανόμεθα τα αποτελέσματα της ένδειας.
Τα συνθήματα, λοιπόν, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας εν όψει της ημέρας: «Να μην μείνει κανείς πίσω»μόνο ως υποκριτικά μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς το 2022 μας βρίσκει με μια συνεχιζόμενη πανδημία, συγκρούσεις, αυξανόμενες τιμές και διεθνείς εντάσεις διαρκώς εντεινόμενες.
Όλα τα προαναφερθέντα συνδέονται και με την σημερινή μας εκδήλωση του δραστήριου Σωματείου Ατόμων με νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα καθώς τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου που συγκαταλέγονται στην κατηγορία των αυτοάνοσων νοσημάτων επηρεάζονται καθοριστικά από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε,ιδιαιτέρως σε άτομα με γενετική προδιάθεση.
Η γενικότερη ανασφάλεια που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα, η αγωνία για την εργασία μας, η αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα, η συρρίκνωση του οικογενειακού προϋπολογισμού που επηρεάζει καθοριστικά τις διατροφικές μας συνήθειες, έχουν ως αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση του αριθμού των πασχόντων.

Το Σωματείο  Ατόμων με Νόσο Cronn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας , αγωνίζεται με αξιοθαύμαστη συνέπεια για τα δικαιώματα των πασχόντων συμπολιτών μας, για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας, για να προσφέρει στα άτομα που πάσχουν από ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους πληροφορίες καθώς και πολύτιμες γνώσεις για καινοτόμες θεραπείες και ό,τι πιο νέο υπάρχει στην ιατρική επιστήμη σχετικά με τη νόσο, συμπληρώνοντας τα κενά του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και της πολιτείας.

Η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας και των ευάλωτων ομάδων της πόλης μας με κάθε δυνατότητα που διαθέτει.

Καλή Δύναμη σε όλους».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις