ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πεντάστερο ξενοδοχείο 300 κλινών το Club Mediterranee, στο Λαμπίρι- Τον Απρίλιο οι υπογραφές

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Το ενδιαφέρον από Κυπριακή εταιρία

Σε πεντάστερο ξενοδοχείο αναμένεται να μετατραπεί ο χώρος του πασίγνωστου Club Mediterranee, στο Λαμπίρι Αχαΐας. Ενδιαφέρον για τον χώρο, μετά από διαγωνισμό που έγινε, έδειξε μια εταιρία που εδρεύει στην Κύπρο και ασχολείται με ξενοδοχειακές μονάδες. Η οικονομοτεχνική μελέτη που έχει καταθέσει περιλαμβάνει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 300 κλινών, με την δαπάνη της επένδυσης μαζί με τους περιβαλλοντολογικούς χώρους, να φτάνει περίπου τα 25 εκ. ευρώ. Η σύμβαση προβλέπει εκμίσθωση για 40 χρόνια με ορίζοντα για ακόμα 8 χρόνια έναντι ετήσιου μισθώματος άνω των 75.000 ευρώ.

Το ακίνητο που κάηκε στη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου και  που διαχειρίζεται ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Λαμπιρίου, φαίνεται να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της Κυπριακής εταιρίας που ασχολείται με τα ξενοδοχειακά. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Σταυρόπουλος, μιλώντας στο thebest, για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο χώρος, ανέφερε: «Μετά και την πυρκαγιά του καλοκαιριού, ο χώρος είναι καμένος και μέχρι και σήμερα έχει παραμένει έτσι. Εκτός από το δασικό κομμάτι που κάηκε, έχουν καεί και όλα τα κτίρια».  Σε ό, τι αφορά την επένδυση, επεσήμανε: «Πριν την πυρκαγιά τον είχαμε βγάλει σε διαγωνισμό, προκειμένου να βρεθούν επενδυτές και «αναγεννηθεί» ο χώρος. Τότε μια εταιρεία είχε δείξει ενδιαφέρον και θα προχωρούσε ο διαγωνισμός. Μετά την πυρκαγιά, εμείς ήρθαμε σε επαφή μαζί τους, για να δούμε αν το ενδιαφέρον τους συνεχίζει να υπάρχει. Μας απάντησαν ότι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για να αξιοποιήσουν τον χώρο και τους περιμένουμε μέχρι τέλος Απριλίου, μέσα Μαΐου να έρθουν να υπογράψουν. Αν  συμβεί κάτι και δεν προχωρήσει, τότε θα προχωρήσουμε σε νέο διαγωνισμό».

Ο παράδεισος του Méditerranée στο Λαμπίρι- Οι αναμνήσεις που έγιναν στάχτη

Να θυμίσουμε, ότι η συγκεκριμένη έκταση στο Λαμπίρι, είχε την τύχη στη δεκαετία του ’60 να επιλεγεί από Γάλλους για τη δημιουργία του τουριστικού θέρετρου «Club Mediterranee», που είχε τη δυνατότητα φιλοξενίας 1.300 ατόμων σε καλύβες – bungalows.

Το 1993 όμως το Club Med διέκοψε τη λειτουργία του και εγκαταλείφθηκε. Η 70 στρεμμάτων παραθαλάσσια έκταση του πρώην Club Med, που ανήκει στο Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου, αποτελεί κληροδότημα της ιδιοκτήτριάς του, Μαρίας Παναγιωτοπούλου και βρίσκεται μεταξύ της Πάτρας και του Αιγίου, με είσοδο από την παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών.

Club Méditerranée - Ο εγκαταλελειμμένος παράδεισος των Γάλλων στο Λαμπίρι Αχαΐας

Η πρόσοψή του στη θάλασσα είναι 550 μέτρων προς τον Κορινθιακό Κόλπο, που λόγω απόστασης από τον οικισμό «φαντάζει» ως ιδιωτική πλαζ.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις