ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Γ. Καρβέλης για τη Μέρα Αυτισμού: Τιμάμε τα άτομα με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς

Κοινοποίηση
Tweet

Οι Δομές Ψυχικής Υγείας της 6ης ΥΠΕ έρχονται καθημερινά σε επαφή με άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους παρέχοντας ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, ανέφερε

Στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού που είναι στις 2 Απριλίου, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης αναφέρει τα εξής:

Πολλά κομμάτια παζλ αποτελούν ένα παιχνίδι που εξασκεί την ανθρώπινη νοημοσύνη και παρατηρητικότητα. Ένα κομμάτι παζλ, όμως,  είναι το διεθνές σύμβολο για τον αυτισμό και σηματοδοτεί το μέρος έναντι του όλου, όπως συμβαίνει με τις γνωστικές λειτουργίες των ατόμων με αυτισμό.

Σήμερα, 2 Απριλίου, τιμάμε τα άτομα με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, που είναι εγκλωβισμένα σε έναν «διαφορετικό» κόσμο, με «ξεχωριστές» αντιλήψεις και προσδιορισμό για την πραγματικότητα, ενισχύοντας τη μοναδικότητά του.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί τη θεμέλιο λίθο για την εξέλιξη και ένταξη αυτών των ατόμων στον σύγχρονο κοινωνικό ιστό, καθώς συμβάλλει, από την τρυφερή ηλικία των νηπιακών χρόνων, στην άμεση διάγνωση και περαιτέρω ομαλή εξέλιξη. Μέσω των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, δηλ. παιδοψυχίατρων, παιδοψυχολόγων, και άλλων συναφών ειδικοτήτων επιτυγχάνεται η άμεση και έγκυρη διάγνωση. Αυτή με τη σειρά της θα επιφέρει ένα οργανωμένο σχέδιο θεραπευτικής παρέμβασης, με στόχο την ομαλή ένταξη αυτών των ατόμων και την δυνατότητα αυτονομίας, ως  και ανεξαρτησίας τους. 

Οι Δομές Ψυχικής Υγείας της 6ης ΥΠΕ έρχονται καθημερινά σε επαφή με άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους παρέχοντας ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών,  για την καλύτερη ένταξη και ενσωμάτωση αυτών των ατόμων, την αποφυγή του στιγματισμού, αλλά και την ψυχολογική στήριξη όλων των μελών μιας οικογένειας που ζει με τον αυτισμό.

Ως Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έχουμε στόχο τη διατήρηση και ενίσχυση αυτών των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ώστε να είναι άμεσες οι θεραπευτικές και επεμβατικές διαδικασίες.  Με την διαδοχική εφαρμογή κατάλληλων ψυχολογικών, εκπαιδευτικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων είναι εφικτή η ανάδειξη των δεξιοτήτων των ατόμων που ανήκουν στο φάσμα της υψηλής λειτουργικότητας και η βελτίωση ικανοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και αυτονομίας των ατόμων που ανήκουν στο φάσμα της χαμηλής λειτουργικότητας.

Είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε και να περιθάλψουμε κάθε άτομο με «διαφορετικές ικανότητες» και να το κατευθύνουμε προς την κοινωνική ένταξη, με ψυχιατρική στήριξη και συνέπεια για όλες τις υγειονομικές ανάγκες τους.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις