ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής

Κοινοποίηση
Tweet

Ζητά το άμεσο άνοιγμα των νέων πινάκων κατάταξης

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία ζητά το άνοιγμα των νέων πινάκων κατάταξης για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. 

 Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

 "Τα τελευταία τρία χρόνια, χιλιάδες νέοι πτυχιούχοι που διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εφόδια -πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, σεμινάρια- δεν μπορούν να τα καταθέσουν επειδή οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής παραμένουν κλειστοί. 

 Σημειώνεται ότι οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής που δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) τον Ιούνιο του 2020, ισχύουν ως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους. 

Οι νέοι πίνακες είναι απαραίτητο να ανοίξουν έγκαιρα και σε χρονικό σημείο που να επιτρέπει στο ΑΣΕΠ να ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων πινάκων. 

Τα απαραίτητα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν είναι χρονοβόρα, αφού το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να στείλει αίτημα στο ΑΣΕΠ, που με τη σειρά του θα πρέπει να εκδώσει τη σχετική προκήρυξη και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν όλα τους τα προσόντα. 

Αξίζει σημειωθεί ότι το σχολικό έτος 2019 - 2020, οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών έγιναν με βάση τους παλαιούς πίνακες κατάταξης. 

Συνεπώς, η διαδικασία έκδοσης της σχετικής προκήρυξης είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο, προκειμένου το εκπαιδευτικό προσωπικό της επόμενης σχολικής χρονιάς να αντληθεί από τους ανανεωμένους πίνακες".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Παιδείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ανοίξουν άμεσα οι νέοι πίνακες της ειδικής αγωγής και β) ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των νέων πινάκων κατάταξης._

 

____________________

 


Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις