ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Έργα 4 εικαστικών στην πλ. Ελευθερίας για την αντιδικτατορική πάλη του λαού μας

Κοινοποίηση
Tweet

Με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου -Το τριήμερο 15-17/11, θ’ ακούγονται στην πόλη τραγούδια ταυτισμένα με τον αγώνα του λαού ενάντια στην δικτατορία

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διαμορφώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας ένας νέος χώρος, στον οποίο φιλοξενούντα έργα τεσσάρων εικαστικών, μέσα από τα οποία αναδεικνύεται ο ρόλος και  η σχέση των εικαστικών καλλιτεχνών, με την αντιδικτατορική πάλη του λαού μας.

Επίσης, στις 15, 16 και 17 Νοεμβρίου 2021, τραγούδια ταυτισμένα με τον αγώνα του λαού ενάντια στην δικτατορία θ’ ακούγονται στην πόλη. Τραγούδια, που συνέθεσαν οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοϊζος, Θάνος Μικρούτσικος, Άκης Πάνου, Ηλίας Ανδριόπουλος, Γιάννης Μαρκόπουλος και Διονύσης Σαββόπουλος.

Την Κυριακή 14/11 στην αίθουσα «Αίγλη» στο ισόγειο της Βέσο Μάρε θα λάβει χώρα, η εκδήλωση που επιμελήθηκε το Χορευτικό Τμήμα.

Πιο συγκεκριμένα αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και την αντιδικτατορική πάλη του λαού είναι η εκδήλωση που επιμελήθηκαν το Χορευτικό του Τμήμα του Δήμου Πατρέων και η Λαϊκή του Ορχήστρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2021 στον πολυχώρο «Αίγλη» της Veso Mare.

Λόγω περιορισμένου αριθμού προσκλήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού φυσικής ανοσίας ή πραγματοποίησης test. Η  χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture