Ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια των κεφτέδων η οποία είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο
Μπορεί να έχουµε συνηθίσει να µαγειρεύουµε τα γιουβαρλάκια µε τον παραδοσιακό τρόπο, όµως αυτή η γρήγορη και θρεπτική σούπα έχει πολλές παραλλαγές..
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα γιουβαρλάκια
400 γρ. κιµά κοτόπουλου
100 γρ. τραχανά ξινό
1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
1 αυγό 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι
1/4 κουτ. γλυκού µοσχοκάρυδο
20 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για τη σούπα
1.500 ml ζωµό κοτόπουλου ή λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
1 πράσο, κοµµένο σε ροδέλες
Ε.π. ελαιόλαδο
100 γρ. τραχανά ξινό
20 γρ. βούτυρο
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
1 λεµόνι
Διαδικασία
Γιουβαρλάκια: Σε ένα µπολ βάζετε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνετε και ζυµώνετε για περίπου 3΄-4΄. Πλάθετε τον κιµά σε κεφτέδες, τους ακουµπάτε σε ένα πιάτο και, µέχρι να ετοιµάσετε τη σούπα, τους βάζετε στο ψυγείο. Σούπα: Σε µια πλατιά κατσαρόλα ρίχνετε τον ζωµό και µόλις πάρει βράση προσθέτετε το πράσο, τα γιουβαρλάκια, αλάτι, πιπέρι και 20 ml ελαιόλαδο. Χαµηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 20΄. Προσθέτετε τον τραχανά και σιγοβράζετε για 10΄-15΄ ακόµη. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύετε µέσα το βούτυρο µέχρι να λιώσει.
Αυγολέμονο: Σε ένα µπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε µαρέγκα µε µίξερ χειρός. Κατόπιν ενσωµατώνετε τους κρόκους. Όταν ενωθούν τα υλικά, προσθέτετε το λεµόνι και µετά λίγο-λίγο το ζουµί της σούπας, µε ροή κλωστής, χτυπώντας συνεχώς µε αυγοδάρτη. Όταν κάψει το µείγµα των αυγών, περιχύνετε τα γιουβαρλάκια και κουνάτε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Σερβίρετε πασπαλίζοντας µε µοσχοκάρυδο.
olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr