ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Τέλος το lockdown, επιστρέφει η μουσική και η κυκλοφορία μετά τη 1 τη νύχτα

Κοινοποίηση
Tweet

Η περιοχή πέρασε από το κόκκινο στο πορτοκαλί του επιδημιολογικού χάρτη. Αναμένεται η ΚΥΑ για την άρση των περιορισμών.

Άρση των αυστηρών περιορισμών που προέβλεπε το mini lockdown των τελευταίων δυο εβδομάδων στην Αχαϊα αφού στον υγειονομικό χάρτη ο νομός από το "κόκκινο" πέρασε στο πορτοκαλί.

Έτσι παύει η ισχύς των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη 1 τα ξημερώματα μέχρι τις 6 το πρωί. Αυτό θα συμβεί και επίσημα από τη στιγμή που θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση), η οποία αναμένεται -εκτός απροόπτου- μέσα στην ημέρα, ώστε να αρθούν τα μέτρα από τις 06.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Παράλληλα θα επιτραπεί και πάλι η διεξαγωγή εκδηλώσεων και η συγκέντρωση άνω των 9 ατόμων τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους χώρους, ενώ παράλληλα θα επιτρέπεται η μουσική σε όλα τα καταστήματα εστίασης.

Επίσης ανοίγουν και πάλι μια σειρά από δραστηριότητες όπως οι οικοδομικές εργασίες και η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών.

Για τη μετάβαση από το "κόκκινο" στο "πορτοκαλί", καθοριστικός παράγοντας ήταν η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δείκτης θετικότητας, ο οποίος στις αρχές του μήνα, οπότε και επιβλήθηκαν τα μέτρα βρισκόταν στο 3,57%, ενώ πλέον βρίσκεται στο 2,23%.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις