ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσοκομείο Αγρινίου: Αναστέλλονται εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία – 45 κλίνες κορωνοϊού

Κοινοποίηση
Tweet

Σύσκεψη για τη διαχείριση της κατάστασης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η σύσκεψη στο νοσοκομείο Αγρινίου σχετικά με την επόμενη μέρα στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιτωλοακαρνανίας, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στην περιοχή και την πληρότητα σε κλίνες covid που άγγιξε το 100%.

Τελικά στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε αυτό που αναμενόταν, δηλαδή η αναστολή των εξωτερικών ιατρείων και των χειρουργείων, με εξαίρεση τα απολύτως έκτακτα χειρουργεία και την επέκταση των κρεβατιών της κλινικής covid από 26 που είναι αυτή τη στιγμή σε 45.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η επέκταση θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 60 και να φτάσει ίσως και τα 65 κρεβάτια για νοσηλείες ασθενών κορωνοϊού, όμως 45 είναι ο μέγιστος αριθμός που μπορούν να εξυπηρετούν οι παροχές οξυγόνου και έτσι αποφασίστηκε αυτός να είναι ο συνολικός αριθμός των κλινών covid.

Σχεδόν νοσοκομείο κορωνοϊού
Η μόνη διαφοροποίηση της λειτουργίας του νοσοκομείου Αγρινίου με ένα νοσοκομείο κορωνοϊού πλέον θα είναι ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα επείγοντα όπως και έκτακτα χειρουργεία, όμως με την αναστολή των εξωτερικών ιατρείων και των υπόλοιπων χειρουργείων, ουσιαστικά η λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου πλησιάζει κατά πολύ αυτό το μοντέλο για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που ενδεχομένως θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Παραμένει η ανησυχία για τους εμβολιασμούς
Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα των εμβολιασμών στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αφού καθημερινά γίνονται τουλάχιστον 350 – 400 εμβολιασμοί και το προσωπικό είναι ελάχιστο, ενώ ο χώρος που φιλοξενεί τα τυπικά τρία εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου (στην ουσία ένα) είναι ο ίδιος.

 

πηγή karvasaras.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις