ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε δομή θα μεταφερθεί η 17χρονη άστεγη της Γούναρη και Κανακάρη- Είχε εξαφανιστεί από ίδρυμα στην Αθήνα

Κοινοποίηση
Tweet

Σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης η ανήλικη αλλοδαπή

Εξαφανισμένη από ίδρυμα της Αθήνας ήταν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η 17χρονη  αλλοδαπή που μαζί με τον σύντροφό της  είχαν βρει κατάλυμα στη γωνία Κανακάρη και Γούναρη.Το θέμα είχε αναδείξει προ ημερών το thebest.gr

To άστεγο ζευγάρι που φέρεται να περιμένει και παιδί ζει κυριολεκτικά στο δρόμο και συνήθως βρίσκονται στην οδό Γούναρη και Κανακάρη, στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές χθες η κοπέλα οδηγήθηκε στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα και  όπως προκύπτει,είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της από ίδρυμα στη Νέα Σμύρνη στις 2 Μαρτίου. Η κοπέλα θα υποβληθεί σε εξετάσεις , μεταξύ των οποίων και σε τεστ εγκυμοσύνης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης και αναμένεται η απόφαση για το αν θα επιστρέψει στη δομή που ήταν ή σε κάποια άλλη.

Όπως είχε γράψει το thebest.gr προ ημερών για το ζήτημα του άστεγου ζυεγαριού, αν και έχει γίνει προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου έτσι ώστε να μεταφερθούν σε κάποιο ξενώνα η δομή, δεν αποφασίζουν να συνεργαστούν ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Μάλιστα προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να πάρουν κάποιες πληροφορίες για το ζευγάρι που είναι ρουμανικής καταγωγής, έχουν απευθυνθεί στην πρεσβεία τους αφού αυτή τη στιγμή οι ίδιοι δεν λένε ούτε το όνομα τους. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι αρνούνται να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις που απαιτούνται να γίνουν πριν μπουν σε κάποια δομή αστέγων. Πέρα από αυτό ζητούν να μείνουν στο ίδιο δωμάτιο πράγμα που δεν είναι εφικτό.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις