ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γάντια και όχι όπλο κρατούσε ο Αστυνομικός στη Νέα Σμύρνη, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίηση
Tweet

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η εσωτερική έρευνα που πραγματοποιήθηκε.

Τα υπηρεσιακά γάντια του, κι όχι όπλο, κρατούσε ο αστυνομικός της ομάδας «Δράση» που εμφανίζεται σε βίντεο από τα επεισόδια της Ν. Σμύρνης να «προτάσσει» με το αριστερό του χέρι ένα άγνωστο αντικείμενο που μοιάζει με περίστροφο,σύμφωνα με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η εσωτερική έρευνα ης ΕΛΑΣ σχετικά με το συγκεκριμένο «συμβάν» από τα πολύωρα επεισόδια την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ .

Σε ένα σημείο λοιπόν ο συνεπιβάτης μοτοσυκλέτας τεντώνει το αριστερό του χερι και φαίνεται το σχετικά ασαφές περίγραμμα του «όπλου». Ωστόσο από την έρευνα της ΕΛΑΣ εντοπίσθηκε ο εν λόγω αστυνομικός ο οποίος ανέφερε κατηγορηματικά ότι κρατούσε τα γάντια του και έκανε νεύμα στον οδηγό του διτρόχου για την πορεία που θα ακολουθήσουν.

Κάτι που φαίνεται, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ «να επιβεβαιώνεται από την ανάλυση της εν λόγω φωτογραφίας όπως κι αλλων τμημάτων του βίντεο όπου φαίνεται το αντικείμενο που κρατά ο ένστολος να αλλάζει «σχήμα», να μοιαζει σαν "μικρό ύφασμα που το ανεμίζει", κατι που ταιριάζει στην εκδοχή του ότι πρόκειται για τα υπηρεσιακά γάντια του».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Βήμα στελέχη της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι οι αιτιάσεις του αστυνομικού επιβεβαιώνονται «από την ανάλυση της εν λόγω φωτογραφίας όπως κι άλλων τμημάτων του βίντεο όπου φαίνεται το αντικείμενο που κρατά ο ένστολος να αλλάζει “σχήμα”, να μοιάζει σαν μικρό ύφασμα που το ανεμίζει. Κάτι που ταιριάζει στην εκδοχή του ότι πρόκειται για τα υπηρεσιακά γάντια του».

Το δημοσίευμα δεν μένει εκεί, αλλά συμπληρώνει επικαλούμενο υπηρεσιακούς παράγοντες πως την αναφορά του αστυνομικού επιβεβαιώνουν και άλλες μαρτυρίες, παρότι δεν γίνεται σαφές εάν αυτές οι μαρτυρίες προέρχονται από πολίτες αυτόπτες μάρτυρες, ή συναδέλφους του αστυνομικού.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις