ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιβεβαιώνουν τη λογοκρισία για τo «τραπέζωμα» στην Ικαρία

Κοινοποίηση
Tweet

Τι αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση

«Στοιχειώνει» την κυβέρνηση το «τραπέζωμα» του πρωθυπουργού στην Ικαρία, λίγες ώρες προτού αποφασίσει να επιβάλει lockdown πάνω στο lockdown για την Αττική και ζητήσει... νέες θυσίες από τους πολίτες. Την ημέρα που, όπως κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να συζητηθεί το ζήτημα στη Βουλή, εκπρόσωποι εργαζομένων της ΕΡΤ, με ανακοίνωσή τους, όχι μόνο επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του σημειώματος που έδινε γραμμή, αλλά επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση έμεινε για πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών. 

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι «στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία».

«Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας» τονίζουν με νόημα.

Η ανακοίνωση

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση. Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός.

Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση. Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία.

Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.

Νίκος Κορόβηλας

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης

Κατερίνα Φρύσσα

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων

«Πολλαπλά εκτεθειμένη η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, αλλά και ο πρωθυπουργός προσωπικά, ο οποίος δεν βρήκε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής στο χθεσινό του μήνυμα προς τους πολίτες, όταν ανακοίνωνε για τους κατοίκους της Αττικής το τρίτο σκληρό lockdown μέσα σε λίγους μόλις μήνες».

Αποκλειστική ευθύνη Μητσοτάκη

Μετά και αυτή την ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση εγκαλώντας τον πρωθυπουργό και κάνοντας λόγο για χουντικής εμπνεύσεως παρέμβαση.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Δημοσιογράφοι, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ επιβεβαιώνουν τις εντολές λογοκρισίας στην ΕΡΤ για το κορονογλέντι Μητσοτάκη στην Ικαρία»

Με εντολή Μητσοτάκη η διοίκηση της ΕΡΤ επιχείρησε να διαψεύσει την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την γραπτή εντολή λογοκρισίας του κορονογλεντιού στην Ικαρία.

Σήμερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και η ΕΣΗΕΑ επιβεβαιώνουν και καταγγέλλουν την χουντικής εμπνεύσεως παρέμβαση.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από την διορισμένη από αυτόν διοίκηση. Ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικό του νόμο, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αθλιότητα.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις