ART

/

Είδατε το Λουπέν; Με βασιλικά διαμάντια, Λούβρο και έναν ιδεαλιστή ληστή υπέρ των φτωχών

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

«Σκίζει» σε τηλεθέαση στο Netflix, πρωταγωνιστεί ο μεγαλόσωμος, βραβευμένος ηθοποιός Omar Sy

Ο γαλλο-σενεγαλέζος «παιδαράς» του Netflix που «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της δεκάδας των δημοφιλέστερων επιλογών τις τελευταίες μέρες είναι ένας πανέξυπνος τυχοδιώκτης, ένας απατεώνας- τζέντλεμαν. Ο «Loupin- Λουπέν» είναι εμπνευσμένος από μυθιστορηματική «περσόνα» και ο κεντρικός ήρωας της νέας, περιπετειώδους μίνι σειράς που έχει κατακτήσει τους τηλεθεατές. Ειδικά σε Γαλλία, ΗΠΑ και Γερμανία κάνει θραύση. Συγκεκριμένα, ο χαρακτήρας που αναδεικνύει ο γνωστός, 42χρονος γάλλος ηθοποιός Omar Sy, είναι εμπνευσμένος από τον μετρ των μεταμφιέσεων και των κλοπών Αρσέν Λουπέν (Arsène Lupin), που δημιούργησε ο συγγραφέας Maurice Leblanc, το 1905.

Από τα πρώτα λεπτά, το σκηνικό του μεγαλοπρεπούς Λούβρου και το πώς ο Λουπέν μεταμορφώνεται από φτωχό καθαριστή σε πολυεκατομμυριούχο συλλέκτη για να αρπάξει με άφθαστη μαεστρία ένα μυθικό κολιέ της Μαρίας Αντουανέτας συναρπάζουν. Πίσω από όλα αυτά δεν είναι πάντως η δίψα του για πλουτισμό, αλλά η εκδίκηση του άδικου θανάτου του σοφέρ πατέρα του, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή και την αυτοκτονία από τον κροίσο εργοδότη του. Ο Λουπέν κοντράρεται με τον αδυσώπητο κόσμο των προνομιούχων πολεμώντας με το δικό του τρόπο το ρατσισμό και τις ταξικές διαφορές. (Kι εμείς «προλαβαίνουμε» ταυτόχρονα να θαυμάσουμε τις ομορφιές του Παρισιού και μια φιγούρα ύψους 1.90, με «χίλια πρόσωπα»).

*Το δεύτερο μέρος της σειράς θα είναι διαθέσιμο τον Απρίλιο. Ο Omar Sy είναι κάτοχος βραβείου Σεζάρ και έχει πέντε παιδιά. Εχει παίξει παλιότερα σε υπερπαραγωγές όπως X- Men, Jurassic World και Transformers.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View