ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Έκθεση αντικειμένων από τα θεματικά εργαστήρια του έργου SPARC

Κοινοποίηση
Tweet

Στον Εκθεσιακό χώρο της Αγοράς Αργύρη

Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» που θα υλοποιηθεί από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», παρουσιάζεται η Έκθεση αντικειμένων από δύο θεματικά εργαστήρια του έργου SPARC που υλοποίηθηκαν εντός του έτους.

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν τρία θεματικά εργαστήρια από πλευράς Δήμου Πατρέων με τι εξής θεματικές:

·         Σχεδιασμός & κατασκευή 3D αντικειμένων-αναμνηστικών με εισηγητές τους Κώστα Κουκούδη και Alessio Verdolino από το Πουτινιάνο της Ιταλίας

·         Δημιουργία άρματος, μικροκατασκευών και μασκαράτας με εισηγητή τον Αριστείδη Σταθόπουλο

·         Σχεδιασμός, δημιουργία καρναβαλικού - θεατρικού κουστουμιού, μάσκας, καπέλου με εισηγητές τους Όλγα Μοσχόβου και Kenny MacLellan

Τα εργαστήρια, διάρκειας 30 ωρών το καθένα, παρακολούθησαν συνολικά εξήντα εκπαιδευόμενοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν όχι μόνο στην καλλιέργεια των αντίστοιχων τεχνικών δεξιοτήτων, αλλά και στη ανάπτυξη συνεργειών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων εργαστηρίων, με τα αντικείμενα που κατασκεύασαν οι εκπαιδευόμενοι κατά της διάρκεια της εκπαίδευσης.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).

Κοινοποίηση
Tweet
Σχόλια

Culture

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρία σας στο website και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αναλυτικά.