FOOD

/

Σουφλέ με μπέικον, μαϊντανό και αβγό έκπληξη

Κοινοποίηση
Tweet

Μία νόστιμη συνταγή

Μία νόστιμη συνταγή...μπέικον και ολόκληρα αβγά, θα την απογειώσουν γευστικά.

Διαδικασία
Σε τηγανάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για μισό λεπτό το μπέικον. Το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ από τη βασική συνταγή για σουφλέ τυριού και εκτός φωτιάς προσθέτετε τον μαϊντανό και το μπέικον.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Βουτυρώνετε 4-5 ατομικά σκεύη και τα πασπαλίζετε με φρυγανιά ή παρμεζάνα. Γεμίζετε μέχρι τη μέση και προσεχτικά τοποθετείτε ένα αβγό στη μέση. Γεμίζετε έτσι ώστε να σκεπαστεί ελάχιστα το αβγό.

Ψήνετε τα σουφλέ στο φούρνο για 8-9 λεπτά.

Υλικά
1 δόση της βασικής συνταγής για σουφλέ τυριού
1 κουτ. σούπας μαϊντανό
4-5 αβγά βρασμένα μελάτα (1 λεπτό αφού πάρει βράση το νερό)
150γρ. μπέικον πολύ ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Πηγή:olivemagazine

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life