ΣΙΝΕΜΑ

/

Η πρώτη αποκλειστικά... Αγρινιώτικη κινηματογραφική ταινία

Κοινοποίηση
Tweet

Η ταινία μικρού μήκους "Βρες τα φτερά σου"

Πριν κάποιες μέρες κυκλοφόρησε η είδηση για την πρεμιέρα μιας Ταινίας μικρού μήκους. Τίτλο έχει  “Βρες τα φτερά σου” και φυσικά η ταινία θα έπαιζε στο   “Ελληνίς.” . Βλέποντας φευγαλέα την είδηση, θα χάνονταν στο σωρό του στυλ ” άλλη μια είδηση αποκλειστικά για τους σινεφίλ”.

Μόνο που το βρες τα φτερά σου έχει μια ιστορική σημασία για την πόλη: Είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στο Αγρίνιο με Αγρινιώτες ηθοποιούς και πρωταγωνιστές. Mόνος “μη Αγρινιώτης” ο σκηνοθέτης  της ταινίας Γιώργος Λουριδάς καθηγητής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου μαζί και κάποιοι συνεργάτες.

 

Στην ταινία περιλαμβάνονται στιγμιότυπα του Αγρινιώτικου τοπίου: Μια τοπική επιχείρηση που φιλοξένησε τον καθημερινό μόχθο των ηρώων, ένα παλιό πέτρινο σπίτι, ένας σύγχρονος χώρος πρασίνου και φυσικά ο γαλάζιος ουρανός με την επιβλητική οροσειρά του Παναιτωλικού όρους.

Οπτικές του τόπου συνέθεσαν το κινηματογραφικό παζλ.  Μην μπερδεύεστε, κινηματογράφος είναι μυθοπλασία στην οποία ο τόπος είναι “εργαλείο”, δεν είναι ντοκιμαντέρ. Μην περιμένετε δηλαδή να δείτε ταινία για το Αγρίνιο και να δείτε Παπαστραταίους ή κάτι από την ιστορία του.

Είχε γίνει αυτό παλιά με το σίριαλ “Μαρία Δημάδη” από την ΕΡΤ2 το 1987. Όμως ενώ η ηρωίδα είναι Αγρινιώτισσα, δεν γυρίστηκαν σκηνές στην πόλη του Αγρινίου (ζήτημα αν έγιναν ελάχιστες), ενώ φυσικά και οι ηθοποιοί δεν ήταν Αγρινιώτες.

Έτσι λοιπόν το Αγρίνιο έστω και με το μικρό αυτό πέταγμα άνοιξε τα φτερά του, έστω το 2020 μ.Χ. Καλή αρχή!

πηγη

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture