ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από 1.000 μικροί πατρινοί δεν έχουν τα απαραίτητα για το σχολείο

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Οι οικογένειες τους αδυνατούν να καλύψουν τη σχολική λίστα

Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι που θα χτυπήσει στα σχολεία κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω κορωνοϊού οι μικροί μαθητές και οι οικογένειες τους ξεκινούν δειλά δειλά να  σκέφτονται τις φετινές αγορές για τη νέα σχολική χρονιά.

Υπάρχουν όμως και οι οικογένειες που αυτές τις ημέρες ζουν κυριολεκτικά ένα μαρτύριο καθώς τα έξοδα του μαθητή είναι δυσβάσταχτα.  Από το Φωτεινό Αστέρι γίνεται «αγώνας δρόμου»  προκειμένου να συγκεντρωθούν σχολικά είδη για παιδιά που οικογένειες τους αδυνατούν να καλύψουν τέτοια έξοδα. Στην Πάτρα, όπως μας εξήγησε, μιλώντας στο thebest.gr η κα Νικολακοπούλου, μέσα από το Φωτεινό Αστέρι περιμένουν σχολικά είδη 560 οικογένειες, δηλαδή πάνω από 1.000 παιδιά.

«Κατά μέσο όρο οι οικογένειες που περιμένουν βοήθεια έχουν από δύο παιδιά που πηγαίνουν από Νηπιαγωγείο μέχρι Λύκειο. Αυτοί οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν απαιτητικές έως και εξωφρενικές λίστες, μέσα σε μία περίοδο κρίσης. Είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί η ζήτηση και θα μειωθεί η προσφορά. Οι άνθρωποι που στηρίζουν και άλλες χρονιές ενδεχομένως φέτος να μην έχουν την ίδια δυνατότητα» λέει στο thebest.gr.

Όπως εξηγεί. ανάγκη υπάρχει για σχολικές τσάντες και για τετράδια κυρίως σπιράλ τετράδια με θάματα που κοστίζουν περισσότερα. Στη σχολική λίστα υπάρχουν, όπως μα λέει, και τα χρωματικά τετράδια.

«Προς το παρόν έχουν συγκεντρωθεί ελάχιστα σχολικά είδη καθώς ίσως οι περισσότεροι τα προσφέρουν όταν βγουν στην αγορά για τη δική τους σχολική λίστα. Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η ταξινόμηση των ειδών ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί για αρκετό χρονικό διάστημα» εξηγεί η κα Νικολακοπούλου η οποία διευκρινίζει ότι παράλληλα συνεχίζεται και η συγκέντρωση τροφίμων.

«Γάλα, πάνες και μωρομάντηλα είναι είδη που χρειαζόμαστε συνεχώς» λέει.  

*Πληροφορίες: 

https://tofoteinoasteri.org/
email.tofoteinoasteri@gmail.com
τηλ.6981044800-2611122497

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις