ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει το Μητροπολιτικό παρεκκλήσι Άξιον Εστί στη Βότση

Κοινοποίηση
Tweet

Την Πέμπτη 11/6 το πρωί θα λειτουργήσει και θα μιλήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Με λαμπρότητα εορτάζει και τιμά τη σύναξη της Παναγίας «Άξιον Εστί» το ομώνυμο ιερό Παρεκκλήσι του Νικοδήμειου Πνευματικού Κέντρου, στην οδό Βότση κάτω από την Μαιζώνος όπου ως γνωστό στεγάζονται οι Διοικητικές υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και το γραφείο του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο εορτασμός στο παρεκκλήσι ξεκίνησε την Τετάρτη 10.6.2020 το απόγευμα, με τον Πανηγυρικό εσπερινό ενώ ανήμερα, την Πέμπτη 11.6.2020, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Άξιον Εστί Πατρών όπου και θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Ο κ. Χρύσανθος αναμένεται στο κήρυγμά του να αναφερθεί στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Παναγίας & στον θεσπέσιο αγγελικό ύμνο, «Ἄξιον Ἐστί».

Να προσθέσουμε πως ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος λειτούργησε το απόγευμα της Τρίτης 9/6 στον μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους στην Κρύα Ιτεών Πατρών όπου και τιμήθηκε η Εορτή του Αγίου Παναγή Μπασιά, ο οποίος καταγόταν από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς ενώ το Σάββατο 13/6 το απόγευμα θα τελέσει τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Τριταίας Πατρών.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις