SPOTLIGHT

/

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Δεσμεύομαι να ακούω, να διδάσκομαι και να ενεργώ»

Κοινοποίηση
Tweet

Όπως έγραψε στο instagram, δεν λύθηκε ποτέ το ρατσιστικό πρόβλημα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σούπερ σταρ του κινηματογράφου Λεονάρντο ΝτιΚάπριο απευθύνει δημόσιο πολιτικό λόγο ή περνά σε ακτιβιστικές ενέργειες, συνήθως όμως στόχος του είναι η προώθηση των τεράστιων οικολογικών προβλημάτων και της διάσωσης του περιβάλλοντος όντας μάχιμος περιβαλλοντολόγος.

Σήμερα, ο αγαπητός και διάσημος ηθοποιός έκανε την πρώτη, λιτή αλλά μεστή, δήλωση για τη θέση του απέναντι στο ρατσισμό και την άνιση μεταχείριση των Αφροαμερικανών συμπολιτών του, στηρίζοντας το κίνημα #BlackLivesMatter με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόυντ συνεπεία αστυνομικής βίας.

Με ένα ποστ στο λογαριασμό του στο Instagram με τίτλο «Δεσμεύομαι να ακούω, να διδάσκομαι και να περνώ σε πράξεις», ο ΝτιΚάπριο υπογράμμισε, εμμέσως πλην σαφώς, το μεγάλο πρόβλημα της λευκής ανωτερότητας: δεν λύθηκε ποτέ το ρατσιστικό πρόβλημα, κι αν είχαμε δώσει προσοχή, αν είχαμε σταματήσει να μιλάμε κι ακούγαμε, αν είχαμε σταματήσει να έχουμε άποψη κι ακούγαμε, θα ξέραμε ότι δεν λύθηκε ποτέ το ρατσιστικό πρόβλημα. Τρία δυνατά ρήματα λοιπόν: ακούω, διδάσκομαι, πράττω.

Στη συνέχεια έγραψε:

«Θα αφιερωθώ στο να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε την ανισότητα των δικαιωμάτων της Μαύρης Αμερικής, μία ανισότητα που υφίσταται εδώ και πάρα πολύ καιρό».

«Θα στηρίξω ανθρώπους, οργανισμούς και συνασπισμούς που δεσμεύονται το ίδιο για να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή».

«Στηρίζω με δωρεές τους παρακάτω οργανισμούς. Παρακαλώ, ακολουθήστε τους και παρακολουθήστε το έργο τους».

Ο Ντι Κάπριο όπως αναφέρει η ανάρτηση του flix.gr, παρέθεσε μια λίστα με οργανισμούς όπως τους Colour of Change, Fair Fight Initiative, Εqual Justice Initiative και φυσικά τον NAACP.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο τιμήθηκε το 2016 με Όσκαρ α΄ανδρικού ρόλου για το «The Revenant – Η Επιστροφή».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight