SPOTLIGHT

/

Βασίλης Οικονόμου: Από το Φυσικό της Πάτρας στο modeling και τη διδασκαλία

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Μιλάει στο thebest.gr για τη διαδρομή του

Είναι η απόδειξη ότι η ομορφιά και η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση μπορούν να συνδυάζονται με πνεύμα και μυαλό.

Στα 31 του χρόνια, ο  Βασίλης Οικονόμου έχει πτυχίο από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, διδάσκει Φυσική σε μαθητές Λυκείου και κάνει και βήματα στο χώρο του modeling μέσα από σημαντικές συνεργασίες.

Γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1988. Με ύψος 1.90 είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητος. 

Ο ίδιος δεν επαναπαύεται. Διατηρεί μία καφετέρια στην Αθήνα και παράλληλα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΚΠΑ ενώ μέσω e learning (πάλι στο ΕΚΠΑ)  σπουδάζει life coaching. Μέσα σε όλα αυτά έχει τελειώσει ναυαγοσωστική ενώ βρίσκει χρόνο και για άλλη μία μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ

Μιλώντας στο thebest.gr, μοιράστηκε αναμνήσεις από τη φοιτητική ζωή στην Πάτρα. Ευγενικός και χαμηλών τόνων, μίλησε για το modeling αλλά  και για τη ζωή του σήμερα.

«Η ομορφιά σίγουρα ανοίγει δρόμους αλλά σίγουρα κλείνει κιόλας. Υπάρχει η προκατάληψη ότι ένας ωραίος άνθρωπος εμφανισιακά, υστερεί σε αντίληψη, εξυπνάδα, μυαλό. Κάποιες φορές, όταν είσαι εμφανίσιμος, χρειάζεται να αποδείξεις δίπλα γιατί αξίζεις κάτι» λέει μεταξύ άλλων.

 

Η Πάτρα νομίζω δικαίως έχει τον τίτλο της καλύτερης φοιτητικής πόλης! Συνδυάζει διαφορετικά ήδη διασκέδασης και φυσικά το υπέροχο πατρινό Καρναβάλι

Σπουδάσατε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Τι θυμάστε από τα φοιτητικά σας χρόνια στην πόλη;

Αρχικά θα αναφερθώ στην πανεπιστημιούπολη. Είναι ένας πολύ οργανωμένος χώρος που παρέχει στους φοιτητές του τα πάντα κυριολεκτικά. Το τμήμα φυσικής ήταν άριστα εξοπλισμένο και το προσωπικό ήταν φανταστικό. Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας, αλλά οι καθηγητές ήταν πάντα δίπλα στους φοιτητές.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια ήταν να έχει κάποιος όρεξη να σπουδάσει και να μάθει. Οι αιώνιοι φοιτητές του φυσικού δεν έχουν την ίδια άποψη φυσικά.

Η Πάτρα νομίζω δικαίως έχει τον τίτλο της καλύτερης φοιτητικής πόλης! Συνδυάζει διαφορετικά είδη διασκέδασης και φυσικά το υπέροχο πατρινό καρναβάλι. Είναι μια πόλη, όχι πολύ μεγάλη, ούτε όμως πολύ μικρή... κάτι που σου δίνει τη δυνατότητα να βρεθείς από τη μια μεριά στην άλλη σχετικά γρήγορα. Ο κόσμος της Πάτρας είναι πολύ φιλόξενος και θερμός, ενώ οι φοιτητές δίνουν μοναδική ζωή στην πόλη. 

Γιατί επιλέξατε τη Φυσική και ακολουθήσατε αυτές τις σπουδές;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν το όνειρο μου να σπουδάσω φυσικός και ποσό μάλλον στην Πάτρα. Επέλεξα την συγκεκριμένη σχολή διότι σου δίνει την δυνατότητα να κανείς μεταπτυχιακό σχεδόν σε όποιον τομέα θέλεις κάτι το οποίο και εκμεταλλεύτηκα όντας τελειόφοιτος μεταπτυχιακός φοιτητής του ΠΜΣ «educational technology and Human Resources development» στο ΕΚΠΑ. Στην πορεία των σπουδών μου στο τμήμα φυσικής αγάπησα πολύ το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο χαρακτήρας που έχεις παίζει σημαντικό ρόλο για να πετύχεις στο modeling

Πότε και πώς μπήκε το modeling στη ζωή σας; Ήταν κάτι που το είχατε ως στόχο;

Το modeling μπήκε στην ζωή μου εντελώς τυχαία. Ένας φωτογράφος μου έκανε μια φωτογράφιση για μια δουλειά και μετά έστειλε τις φωτογραφίες στο Ace. Το πρακτορείο επικοινώνησε μαζί μου και κάπως έτσι ασχολήθηκα με τον συγκεκριμένο χώρο.  

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να έχει κάποιος για ξεχωρίσει σε αυτόν το χώρο;

Εκτός από τα προφανή, εμφάνιση, αναλογίες το σημαντικότερο ρόλο παίζει ο χαρακτήρας σου. Να έχεις υπομονή, να διαθέτεις χρόνο και φυσικά να τηρείς τις αξίες και τις αρχές σου. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται μια οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Διότι το modeling είναι και αυτό μια δουλειά, ασχέτως αν είναι άκρως παρεξηγημένο στην Ελλάδα (κάτι για το οποίο φταίνε και τα ίδια τα μοντέλα αλλά και οι εκπρόσωποι του χώρου).

Ποιες είναι δυσκολίες;

Οι δυσκολίες είναι ότι πρέπει να διαχειριστείς διαφορετικούς ανθρώπους και διαφορετικές προσωπικότητες και φυσικά ο ανταγωνισμός.

Ποιες είναι οι συνεργασίες για τις οποίες είστε περήφανος;

Οι κατάλογοi για Tommy Hilfiger, Show yamamay, Bikkembergs, Armani. Και ο Κατάλογος για το Cammissima Milano. 

Υπάρχει η προκατάληψη ότι ένας ωραίος άνθρωπος εμφανισιακά υστερεί σε αντίληψη, εξυπνάδα, μυαλό

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο που μπορεί να έχετε σχετικά με το modeling;

Μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ παραμένοντας ο εαυτός μου. 

Η ομορφιά ανοίγει δρόμους, ή μπορεί και να κλείσει κάποιους;

Η ομορφιά σίγουρα ανοίγει δρόμους αλλά σίγουρα κλείνει κιόλας. Υπάρχει η προκατάληψη ότι ένας ωραίος άνθρωπος εμφανισιακά, υστερεί σε αντίληψη, εξυπνάδα, μυαλό. Κάποιες φορές, όταν είσαι εμφανίσιμος, χρειάζεται να αποδείξεις δίπλα γιατί αξίζεις κάτι.

Παράλληλα με το modeling, διδάσκετε σε μαθητές Λυκείου. Πόσο εύκολο είναι να τα συνδυάσετε αυτά τα δύο;

Η αλήθεια είναι ότι εμένα δεν με δυσκολεύει καθόλου. Απλά πρέπει να βρεις ισορροπία μέσα στα διαφορετικά πράγματα που κάνεις. Κάθε δουλειά απαιτεί κάτι διαφορετικό και ειδικά την σημερινή εποχή που με τα social media είμαστε πιο εκτεθειμένοι η προσοχή μας πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Έχετε σκεφτεί ποτέ να επιλέξετε ή το ένα ή το άλλο;

Σίγουρα δεν θέλω να αφήσω ποτέ αυτό που σπούδασα. Το modeling κάποια στιγμή τελειώνει όποτε θα ακολουθήσω εξ ολοκλήρου το κομμάτι του φυσικού. Στην παρούσα φάση κάνω όσα πράγματα μπορώ, δεν θέλω να επιλέξω ανάμεσα σε κάτι.

Πώς σας αρέσει να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Τον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να τον περνάω με άτομα που νιώθω όμορφα. Με την κοπέλα μου, τους φίλους μου, την οικογένειά μου. Να πηγαίνω βόλτες, σινεμά, για φαγητό, για ποτό και φυσικά την άλλη μου αγάπη το μπάσκετ.

Κάθε χρόνο κάνω το καλύτερο που θεωρώ για μένα για να εξελιχθώ και να νιώθω όμορφα με μένα

Πώς θα περιγράψατε τον χαρακτήρα σας με τρεις λέξεις μόνο;

Θετικός, Αισιόδοξος, Δοτικός.

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια από τώρα;

Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι πώς μπορεί να είμαι μετά από τόσα χρόνια... Κάθε χρόνο κάνω το καλύτερο που θεωρώ για μένα για να εξελιχθώ και να νιώθω όμορφα με μένα. Την συγκεκριμένη περίοδο και με όλα αυτά που έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο, έχοντας υγεία νομίζω ότι όλα μπορώ να τα αντιμετωπίσω. Μπορεί να ακούγεται κλισέ φράση το "υγεία πάνω από όλα", αλλά οι άνθρωποι κάποιες φορές θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα. Υγεία λοιπόν, ευγνωμοσύνη για τη ζωή και θετική διάθεση.

Τι υπάρχει στα άμεσα σχέδια σας;

Στα άμεσα σχέδια μου είναι να τελειώσω το ΜΠΣ «educational technology and Human Resources development». Επίσης να τελειώσω τις σπουδές μου στο life coaching και να επαναλειτουργήσω την καφετέριά μου, η οποία λόγω συνθηκών παραμένει κλειστή.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight