ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κινητοποίηση οικολόγων στην Πάτρα κατά του νομοσχεδίου για το περιβάλλον -ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Στην πλατεία Γεωργίου

Συμβολική διαμαρτυρία στην πλατεία Γεωργίου κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για το περιβάλλον πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η Οικολογική Κίνηση Πάτρας.

Στη διαμαρτυρία επίσης συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης, Κοτυχίου-Στροφυλιάς και Χελμού-Βπουραϊκού.

"Το ψευδεπίγραφο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, μόνο εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας δεν κάνει, θέτοντας το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας σε πρωτοφανή κίνδυνο, καθώς για πρώτη φορά, μεταξύ άλλων: 

•             Υποβαθμίζονται οι φορείς διαχείρισης και φύλαξης προστατευόμενων περιοχών.

•             Ανοίγει ο δρόμος για λατομεία, ξενοδοχεία κλπ σε περιοχές Natura 2000!

•             Γίνεται απόπειρα νομιμοποίησης χιλιάδων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις και ρέματα με αντισυνταγματικές ρυθμίσεις.

•             Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  καθίστανται διακοσμητικές. Θα γίνονται από ιδιώτες, που θα επιλέγει και θα πληρώνει ο ...επενδυτής.

•             Επιτρέπονται ρητά οι εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσα σε ζώνες διαχείρισης οικοτόπων και ειδών.

•           Οι εταιρίες  εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων μπορούν να χρησιμοποιούν  εκτάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα νομικά πρόσωπα αυτών, χωρίς να απαιτείται η συναίνεσή τους   

 Οι σημερινές κινητοποιήσεις  στην Πάτρα, την Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα κατά του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου είναι μόνο η αρχή

 Ο αγώνας του οικολογικού κινήματος τώρα ξεκινάει, για να αντιμετωπιστεί η περιβαλλοντική πανδημία που σπέρνει η κυβέρνηση, στο όνομα της ανάπτυξης!", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΟΙΚΙΠΑ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις