ART

/

Α Τrip to Greece: Η βρετανική τηλεταινία γευστικών ταξιδιών είχε βάση το ξενοδοχείο Perantzada

Κοινοποίηση
Tweet

Οι διάσημοι βρετανοί ηθοποιοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον έκαναν φινάλε του οδοιπορικού τους στην Ιθάκη και πέρασαν μάλιστα από το λιμάνι της Πάτρας

Στο πανέμορφο και ονομαστό Perantzada Art Hotel της πατρινής οικογένειας Τσιμάρα, στο γαλάζιο νεοκλασικό κτίριο που ξεχωρίζει στο αγαπημένο λιμάνι Βαθύ της Ιθάκης, έμειναν οι διάσημοι συντελεστές της περιηγητικής, γαστρονομικής σειράς ταινιών The Trip. Οι πνευματώδεις βρετανοί κωμικοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον σε σκηνοθεσία του σημαντικού Μαικλ Γουίντερμπότομ έκαναν γυρίσματα για το οδοιπορικό τους στην Ελλάδα, μετά από αντίστοιχα ταξίδια σε Ιταλία και Ισπανία. Μέσα σε 110 λεπτά  παρουσιάζεται κάθε φορά, με ιδιαίτερο χιούμορ,  μια διαφορετική χώρα μέσα από την ιστορία, τους τόπους, τη γεύση, τον κόσμο της. Κανονικά το όλο project θα γινόταν ταινία, αλλά τελικά εξελίχθηκε σε τηλεταινία έξι αυτοτελών επεισοδίων λόγω των κλειστών σινεμά. (Θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Μαίου στα on demand δίκτυα της Μεγάλης Βρετανίας).

Για να ολοκληρωθεί το «The Trip to Greece» επισκέφθηκαν τον περασμένο Ιούνιο Καβάλα- Χαλκιδική- Πήλιο- Αθήνα- Υδρα- Μάνη- Ιθάκη επιλέγοντας σαν αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας στη Μικρά Ασία. Εμπνευσή τους βέβαια ο μυθικός Οδυσσέας. Στο ταξίδι τους που  εξελίσσεται σε έξι μέρες, αναφέρονται θέματα όπως η ιστορία της Αθήνας και η ανάπτυξη της Ακρόπολης, η Δημοκρατία και η ιδέα της πόλης- κράτους στην Ελλάδα, καθώς και η προέλευση του αρχαίου Δράματος, της Τραγωδίας και της Κωμωδίας.

 Ανάμεσα στα ξενοδοχεία που επιλέχθηκαν για τις ανάγκες της παραγωγής ήταν τα «Danai Beach» στη Σιθωνία, «Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα, «Υδραία» στην Υδρα. Στην Ιθάκη, όπου πήγαν με πλοίο από την Πάτρα, επιλέχθηκε το ρομαντικό Perantzada, με τα χρωματιστά δωμάτια και τα ποιητικά στιχάκια στους τοίχους, το οποίο από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το στήριξαν και το αγάπησαν πολλοί πατρινοί. Εκεί γυρίστηκε και το τελευταίο επεισόδιο.

Η ιδέα της ταινίας ξεκίνησε πριν μια δεκαετία στη Βόρεια Αγγλία  καθώς ο Κούγκαν ανέδειξε πρώτα την κουζίνα της πατρίδας του στον Observer. Το ελληνικό φιλμ πάντως δεν είναι γνωστό αν και πότε θα παιχθεί στη χώρα μας, λόγω της πανδημίας. Η ταινία είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τριμπέκα, όμως ακυρώθηκε.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View