ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «Καρναβαλική Συμμαχία» 15+31+183 έκλεισε τα 20 και το γιόρτασε στον ΑΣΟ - ΦΩΤΟ

Μακρυγένη Ελευθερία
elmakrygeni@gmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Ευχήθηκαν "και στα άλλα είκοσι"

Eίκοσι χρόνια καρναβαλικής συμπόρευσης γιόρτασαν την προηγούμενη Παρασκευή  τα πληρώματα 15 (Τάκης Ρούντος), 31 (Αργύρης Πετράτος) και 183 (Παναγιώτης Κωστόπουλος).

Στο χώρο του πρώην ΑΣΟ στις Ιτιές όπου  οι καρναβαλικές ομάδες δημιουργούν τα άρματα και τις κατασκευές τους η «καρναβαλική συμμαχία» γιόρτασε την συνεργασία της, με μέλη και φίλους, συνοδεία φυσικά της τσίκνας από τα εδέσματα που έψηνε ο  Γιατρός της Πείνας ή Argie, που δεν είναι άλλος από τον Αργύρη Πετράτο.

Μάλιστα η βραδιά περιελάμβανε και κεράκια και τούρτα αλλά και χορούς με τις επιλογές ενός μικρού ακόμα ηλικιακά «dj», που μπορεί να πει κανείς , ότι έκανε το άτυπο  ντεμπούτο του.

 

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η αφετηρία αυτής της κοινής διαδρομής ξεκινά πριν 20 χρόνια και εκτός από Πάτρα , περικλείει μέσα της και την Ιαπωνία. Όπως εξηγεί στο thebest.gr  o Τάκης Ρούντος, ο ίδιος μαζί με τον Αργύρη (31) και τον Παναγιώτη Κωστόπουλο, τον πατέρα του Κωνσταντίνου (183) έβγαιναν από πολύ παλιά μαζί στο Πατρινό Καρναβάλι. Στη συνέχεια και ο Αργύρης και ο Παναγιώτης έκαναν τα δικά τους πληρώματα. Σε ένα ταξίδι καρναβαλιστών από την Πάτρα στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο ανταλλαγής,  επί  Προεδρίας Βίκυς Αγγελοπούλου,στην τότε ΔΕΠΑΠ, συναντήθηκαν και οι τρεις καρναβαλικές ομάδες. Τότε «έπεσε» η ιδέα και συμφώνησαν να συνεργαστούν και να βγουν ξανά όλοι μαζί.

«Το θέμα που βγάλαμε πρώτο την επόμενη χρονιά ως καρναβαλική «συμμαχία» ήταν οι Σαμαλάδες. Είχαμε  καρότσια και μοιράζαμε σάμαλη στον κόσμο. Από τότε δέσαμε, άλλωστε κάναμε και παλιότερα παρέα και κάνουμε παρέα και όλο τον χρόνο. Ο πυρήνας πια μεγάλωσε και έχουν μπει και τα παιδιά τους σε αυτόν. Είμαστε αγαπημένοι φίλοι τόσα χρόνια και η συνεργασία μας πέταξε πιο ψηλά».

Άθλος Αθλίων, Καρεκλοκένταυροι, Καρναβαλορύχοι, οι Βαρώνοι της κουτάλας, είναι μερικά από τα θέματα που έχουν επιλέξει για τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού όλα αυτά τα χρόνια ενώ πέρυσι εμπνεύστηκαν το ΘεΠατρίναι. Κωμικά, καλλιτεχνικά, πολιτική σάτιρα, πατρινά πρωτότυπα είναι τα πεδία στα οποία έχουν κινηθεί.

Άραγε υπάρχουν διαφωνίες όταν πρέπει να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν τόσοι άνθρωποι μαζί; «Υπάρχουν διαφωνίες , ακόμα  στο τι στολή θα βγάλουμε μερικές φορές ή και στη μακέτα άρματος, αν και σε αυτό μου έχουν εμπιστοσύνη και βοηθάνε όλοι και θα έλεγα πως ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Αλλά δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ. Οι διαφωνίες καταλήγουν αισίως.

 

Ο Αργύρης Πετράτος είναι παιδικός φίλος  με τον Τάκη Ρούντο. Πρώτη φορά βγήκε στο πλήρωμα του Μαυροειδή, μετά στον Τάκη και στη συνέχεια έβγαλε δικό του πλήρωμα.

Αυτό στο οποίο στέκεται ο κ. Πετράτος , ο οποίος έχει «υπαρχηγό» στο πλήρωμά του (31) τον Βαγγέλη Μιχάλη , όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλεί, είναι το γεγονός ότι πια στο «παιχνίδι» έχει μπει ενεργά η νέα γενιά, τα παιδιά τους. «Στα 20 χρόνια συνεργασίας για μας η μεγαλύτερη ευτυχία είναι ότι βλέπουμε τα παιδιά μας να συνεχίζουν. Τα παραδώσαμε κατά κάποιο τρόπο τα ηνία στα παιδιά».

Και για του λόγου το αληθές ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος ως εκπρόσωπος του 183 μιλά για το σήμερα της συνεργασίας και του καρναβαλιού. «Το Πατρινό Καρναβάλι είναι οι παρέες , να περνάς όμορφα και όχι το βγάλεις χρήματα. Με τα παιδιά έχουμε «δέσει» και οι απόψεις μας συμπίπτουν οπότε είναι πιο εύκολο να βγάλεις ένα καλό αποτέλεσμα. Όλοι έχουμε την ίδια ματιά και άποψη. Ότι το Πατρινό Καρναβάλι δεν είναι εμπόριο».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις