ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Δίδυμες" επιθέσεις με μαχαίρια σε Λονδίνο και Βέλγιο - Νεκροί οι δράστες

Κοινοποίηση
Tweet

Μέσα σε λίγες ώρες

Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο, συναγερμός σήμανε και στο Βέλγιο, στην πόλη Γκεντ, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά πολιτών με μαχαίρι. Η αστυνομία επενέβη και πυροβόλησε τον φερόμενο ως δράστη. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο φερόμενος ως δράστης έπεσε νεκρός. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για αρκετούς τραυματίες.

Επίθεση με μαχαίρι που χαρακτηρίστηκε "τρομοκρατική" σε εμπορικό δρόμο στο νότιο Λονδίνο προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία που σκότωσε τον δράστη της επίθεσης.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται δύο και πλέον μήνες μετά μια επίθεση με μαχαίρι στην οποία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γέφυρα του Λονδίνου, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, και η οποία οδήγησε τη συντηρητική κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να ανακοινώσει αυστηρότερη αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

H επίθεση έγινε γύρω στις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα, 16.00 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή με κατοικίες του Στρίθαμ.

Αφότου ανακοίνωσε ότι ένοπλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα, ο οποίος μαχαίρωσε αρκετούς ανθρώπους, η αστυνομία είπε αρχικά ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. “Περιμένουμε νέα για την κατάσταση της υγείας τους”, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αστυνομία στο Twitter, διαβεβαιώνοντας ότι η επίθεση “αναχαιτίστηκε”.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις