ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την εν μέρει αθώωση του Αμβρόσιου πρότεινε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Κοινοποίηση
Tweet

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος πρότεινε σήμερα την εν μέρει αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 μηνών, με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο, με αφορμή ανάρτησή του με ομοφοβικό περιεχόμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπρακουμάτσος πρότεινε την αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο οποίος ήταν παρών κατά την ακροαματική διαδικασία, ως προς το αδίκημα της κατάχρησης του εκκλησιαστικού αξιώματος μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα. Αντίθετα, ο εισαγγελικός λειτουργός, πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του κ. Αμβρόσιου ως προς την παράβαση του ρατσιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής για εκείνον απόφασης, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Πρωτόδικα, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αθωωθεί, ωστόσο ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησαν έφεση κατά της αθωωτικής αυτής απόφασης.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

 

AΠΕ - ΜΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις