ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για το κύτταρο που "πολεμά" τον καρκίνο

Πομώνης Γιάννης
giannispomonis@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Το πείραμα σε ποντίκια έδωσε ελπίδες στους γιατρούς

Αισιόδοξα μηνύματα στον πόλεμο κατά του καρκίνου, μετά από μια νέα ιατρική ανακάλυψη που έρχεται από την Μεγάλη Βρετανία. Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα κύττταρο το οργανισμού μας το οποίο κάτω από σχετικές συνθήκες μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα. Το εν λόγω κύτταρο διαθέτει ένα άγνωστο έως τώρα είδος υποδοχέα (TCR), που του επιτρέπει να αναγνωρίζει και να στρέφεται εναντίον των καρκινικών κυττάρων αποκλειστικά, αγνοώντας τα υγιή κύτταρα, μέσω ενός μηχανισμού που δεν είναι ακόμη σαφής στους επιστήμονες. Αν και θα πρέπει να επιβεβαιωθεί μέσα από κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, η ανακάλυψη αυτή έχει κάνει τους ερευνητές αισιόδοξους για το μέλλον. 

 Η πυρηνική ιατρός και πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου εξέφρασε την αισιοδοξία της, αναμένοντας και το επόμενο στάδιο που είναι οι δοκιμές σε ανθρώπους.

Αισιόδοξοι οι επιστήμονες

Τα πρώτα πειράματα σε ποντίκια, όπου εισήχθησαν τα νέα Τ-κύτταρα, άφησαν «ενθαρρυντικά» αποτελέσματα εξάλειψης των καρκινικών όγκων. Η πρόοδος αναμένεται να είναι γρήγορη, όσον αφορά τη δοκιμή και ανάπτυξη μιας πιθανής νέας θεραπείας.

Οι πρώτες δοκιμές σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος τον Νοέμβριο, εφόσον οι επόμενες εργαστηριακές δοκιμές δείξουν ότι η θεραπεία είναι ασφαλής.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις