ΣΙΝΕΜΑ

/

Το βραβευμένο φιλμ από το Περού, "Τραγούδι χωρίς Όνομα" στις 19/1 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Κοινοποίηση
Tweet

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό - Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η προβολή της ταινίας «Τραγούδι χωρίς Όνομα» της Μελίνας Λεόν από το Περού, ανοίγει για το 2020 την επιτυχημένη σειρά προβολών H Προκλητική Γοητεία της Γυναικείας Ματιάς που διοργανώνει το WIFT GR (Women in Film and Television – Greece).

Η πολυβραβευμένη ταινία που συμμετείχε στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών, παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στις 5 το απόγευμα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Mετρό Κεραμεικός, στην Αθήνα). Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό που θα συντονίσουν η σκηνοθέτιδα Αντουανέτα Αγγελίδη και η θεωρητικός κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η συγκεκριμένη ταινία είναι η πρώτη μεγάλου μήκους της Περουβιανής δημιουργού Melina León. Συμμετείχε στην Quinzaine des Réalisateurs – Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019. Πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Ντένβερ, τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ της Ουέλβα, το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ της Λίμας, ειδική μνεία και το βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ του Μοντρεάλ, το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Μονάχου, τα βραβεία σκηνοθεσίας και φωτογραφίας στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης καθώς και το βραβείο σκηνοθεσίας και ειδική μνεία για το Mermaid Award στο Διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Όταν η νεογέννητη κόρη της εξαφανίζεται, η Χεορχίνα ξεκινάει μια ακατάβλητη αναζήτηση για το βρέφος και δικαιοσύνη, ενάντια σε συνθήκες που θυμίζουν καφκικό εφιάλτη. Η ταινία πραγματεύεται με συνταρακτικό τρόπο την έμφυλη διάσταση της φτώχιας και της καταπίεσης των αυτοχθόνων. Βασίζεται στην πραγματική ιστορία εμπορίας βρεφών που συντάραξε το Περού τη δεκαετία του '80. 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture