ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή την αναμπέλωση της μαύρης κορινθιακής σταφίδας

Κοινοποίηση
Tweet

Ερώτηση στον Υπουργό

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάγκη αναμπέλωσης των καλλιεργειών της μαύρης κορινθιακής σταφίδας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Μια ιδιαίτερα σημαντική αγροτική καλλιέργεια για την Αχαΐα και ειδικότερα για την Αιγιάλεια είναι η μαύρη κορινθιακή σταφίδα.

Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα αποτελεί πολύτιμο αγροτικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία και σημαντικό συντελεστή αγροτικής ανάπτυξης για το νομό Αχαΐας.

Παρατηρείται, όμως, ότι η παλαιότητα των καλλιεργιών καθιστά ασύμφορη την ενασχόληση των νέων αγροτών με το προϊόν, με αποτέλεσμα η καλλιέργεια της μαύρης σταφίδας να εγκαταλείπεται σταδιακά.

Κατά κοινή ομολογία όλων των ενώσεων των τοπικών αγροτικών συλλόγων, υπάρχω άμεση ανάγκη αναδιάρθρωσης των καλλιεργιών της μαύρης κορινθιακής σταφίδας.

Η αναμπέλωση των καλλιεργιών θα αυξήσει τη συνολική παραγωγή του προϊόντος και θα συμβάλει στην επιμήκυνση της ζωής των καλλιεργιών”.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για: α) την αναμπέλωση των καλλιεργειών της μαύρης κορινθιακής σταφίδας και β) τη στήριξη των καλλιεργητών;

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις