ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσιγάρο τέλος και στην Πάτρα! Έλεγχοι όλο το 24ωρο και πρόστιμα

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Αποφασισμένη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Στη μάχη κατά του τσιγάρου ρίχνεται και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις 19 Νοεμβρίου. Μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ) του Νομού Αχαΐας, Σπύρος Στεργίου ανέφερε πως στη συνάντηση που έγινε με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο έχει γίνει σαφές ότι η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Η Περιφέρεια είναι και αυτή υπεύθυνη για την εφαρμογή του νόμου, στο πλαίσιο της εποπτείας της δημόσιας υγείας. 

Στη συνάντηση βρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο ο γγ του ΣΚΕΑΝΑ, Παναγιώτης Ματθαιόπουλος, η γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γεωργία Πλώτα, η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, Σοφία Συμεωνίδου και ο προϊστάμενος τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου ΠΕ Αχαΐας, Αργύρης Αγγελόπουλος.

Αστυνομία στους ελέγχους και ασάφειες για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων

Τα τασάκια βγαίνουν από τα καταστήματα εστίασης με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών όμως υπάρχουν προβληματισμοί. Όπως εξηγεί ο κ. Στεργίου: «Το όλο θέμα είναι να υπάρχει η εφαρμογή του νόμου ισοδίκαια έτσι ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων». 

Οι έλεγχοι όπως ενημέρωσε ο κ. Μπονάνος θα είναι αυστηροί και όλο το 24ωρο, ακόμα και μετά τις 12 το βραδύ όπου ξέραμε ότι τα τασάκια θα βγαίνουν ξανά. Μάλιστα έλεγχοι θα γίνονται και από την αστυνομία.

Ένα σημαντικό θέμα που θα πρέπει να διευθετηθεί όπως τόνισε ο κ. Στεργίου είναι τα κενά που υπάρχουν στον αντικαπνιστικό νόμο σχετικά με τους υπαίθριους χώρους.

«Υπάρχουν κάποιες ασάφειες σχετικά με το κάπνισμα στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων που θα πρέπει έμμεσα να αποσαφηνιστούν και να καταλάβουν οι επιχειρηματίες τι ακριβώς θα ισχύει» αναφέρει.

«Δεν υπάρχει τιμωριτική η εισπρακτική διάθεση αλλά να απολαμβάνει ο κόσμος το ποτό, τον καφέ, το τσιγάρο, τη μουσική του όπως τα απολαμβάνουν οι κάτοικοι όλων των ευρωπαϊκών χωρών»

«Η συνάντηση με το Δ.Σ. συμβούλιο του ΣΚΕΑΝΑ έγινε έτσι ώστε αν συζητήσουμε απόψεις και ενστάσεις των καταστηματαρχών εν όψει της πρεμιέρας της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Σκοπός ήταν επίσης ήταν να δούμε και ποια σημεία χρειάζονται διευκρινίσεις» ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Μπονάνος τονίζοντας ότι δε θα πρέπει κανείς να πιστεύει ότι το κάπνισμα θα επιτρέπεται μετά τις 11 ή 12 το βράδυ.

«Δεν υπάρχει τιμωριτική η εισπρακτική διάθεση αλλά να απολαμβάνει ο κόσμος το ποτό, τον καφέ, το τσιγάρο, τη μουσική του όπως τα απολαμβάνουν οι κάτοικοι όλων των ευρωπαϊκών χωρών» ανέφερε.

Κοινοποίηση
Tweet
Σχόλια

Ειδήσεις

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρία σας στο website και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αναλυτικά.